Lifestyle

Rijlessen: deze 11 struggles komen jou vast wel bekend voor


Wat is het toch heerlijk om alleen achter het stuur te zitten, het volume van de radio extra hoog te zetten en te crossen in je auto. Voordat het zover was, had je eerst heel wat moeten doorstaan. Elke week zat jij weer in die verschrikkelijke lesauto in de hoop dat je niemand van de sokken reed. Wij weten precies hoe jij je op deze momenten voelde en daarom herinneren wij je er nog even aan. 

1. Je was in shock toen je naar het prijskaartje keek
Je wist dat je er iets voor over moest hebben, maar toen je had uitgerekend hoeveel het ongeveer zou kosten, was je toch echt in shock. Zoveel kleding had jij voor dat geld kunnen kopen. Nog steeds voelt het als een rib uit je lijf.

via GIPHY


2. Vrije tijd was verdwenen
Naast bakken met geld, kostte het je ook nog eens zeeën van vrije tijd. Dat moment dat je eerst hard nodig had om te relaxen, moest je inruilen voor doodsangsten uitstaan in een auto.

via GIPHY


3. Tijdens je eerste rijles zei iedereen “Hoe laat heb je, want dan blijf ik binnen” ha ha
Echt zo grappig en origineel ook. Deze had jij nog nooit gehoord. Het was niet alleen je tante die dit zei, nee iedereen om je heen dacht net zo grappig zijn. Was je maar nooit begonnen over rijles.

via GIPHY


4. “Vooruit kijken”
Keer op keer kreeg je dit te horen. Je moest echt verder vooruit gaan kijken. Hoe dan? Voor je gevoel keek je al keek je al zo ver als de weg naar Rome, maar toch bleef die vrouw naast je zuren.

via GIPHY


5. Je instructrice zat de hele tijd op haar telefoon te loeren
Hoe kon ze je dit aandoen? Beter gezegd: hoe kon ze dit jullie aandoen? Je had een mega verantwoordelijkheid achter het stuur en zij was haar appjes aan het checken? Als ze nog langer wilde leven, konden die berichtjes wel wachten zou je denken. Maar je leeft nog gelukkig. 

via GIPHY


6. Theorie leren was de hel
Je had totaal geen zin om dat boek te lezen en bij de oefenexamens had je alles fout. Van mensen om je heen hoorde je dat ze er wel drie keer over gedaan hadden. Pff… Dit gaf jou echt moed enzo.

via GIPHY


7. Jij had het beter bekeken door zo’n turbocursus te volgen
Je kon weken leren totdat je erbij neerviel, maar je had ook van die cursussen dat je er in één dag vanaf was. Dat klonk ideaal en dat was het ook. Nou ja, er werd vanaf ‘s morgens vroeg tot in de middag theorie erin gestampt en dan moest je aan het eind van de dag het examen maken. Misschien niet erg ideaal, want het was erg vermoeiend. Toen jij uiteindelijk je theorie in the pocket had, was jij deze ellendige dag vrij snel vergeten.

via GIPHY


8. Met je vriendinnen deelde je al je ervaringen
Je vriendinnen waren je uitlaatklep voor al je rijles struggles. Zij vertelden hoe het bij hen eraan toe ging en jij klaagde steen en been over jouw instructrice en gewoon het autorijden zelf. Nee, het was niet jouw ding.

via GIPHY


9. De les voor je praktijkexamen
Zo zenuwachtig was je nog nooit. Alles hing hiervan af en dat sloopte je. De enige geruststellende zin was “Alles wat nu fout gaat, gaat niet fout tijdens het examen.” Tja, daar zat een kern van waarheid in.

via GIPHY


10. De examinator deed zijn best om je op je gemak te stellen
Nou, daar had je wel je twijfels bij, want eigenlijk vond je het maar een norse man die jou moest laten slagen. Toen je aan het einde van de rit te horen kreeg dat je geslaagd was, viel er een last van je schouders. Yes, nooit meer rijles. Of je het in één keer gehaald had, of na vier keer, jouw papiertje was eindelijk binnen.

via GIPHY


11. De MacDrive is traditie binnen jullie vriendinnengroep
Wie haar rijbewijs had opgehaald, moest meteen de hele bende ophalen om even een Big Mac te halen. De radio natuurlijk lekker hard, zodat jullie op jullie favoriete nummertjes mee konden zingen. I’m lovin’ it.

via GIPHY

Beeld: iStock