Food

4 oliebollen recepten die je wil proberen tijdens Oud en Nieuw

oliebollen-recepten

Al ons hele leven bakken en eten we oliebollen tijdens Oud en Nieuw. In al die jaren hebben we het nog niet zo gek gemaakt met de oliebollen. De enige keuze die je hebt is met of zonder krenten… Girlscene vindt dat het tijd is om daar verandering in te brengen. Daarom komen wij met vier oliebollen recepten voor bijzonder feestelijke oliebollen!

De basis van oliebollen recepten

Wij kiezen voor de makkelijke manier en gaan voor een beslag uit pak. Je kunt nog genoeg toevoegen dus is makkelijk om de basis kant-en-klaar te hebben. Hieronder zie je hoe je oliebollen bakt!

Watch on YouTube

1. Banaan-chocolade oliebollen recepten

Door schijfjes banaan en stukjes chocolade door het beslag te roeren krijg een je een heerlijke banaan-chocolade oliebol. Een mix tussen de gebakken banaan van de chinees en een oliebol.

2. Red velvet oliebollen recepten

Alles wat red velvet heeft zorgt ervoor dat het water ons in de mond loopt. Deze red velvet oliebollen recepten moet je zeker proberen. Voeg 1,5 eetlepel cacaopoeder en twee eetlepels rode voedingskleurstof toe aan het oliebollenbeslag. Je kunt de oliebollen nu op de ‘normale’ manier bakken. Voor het glazuur smelt je 350 gram witte chocolade en laat je het al roerend lauw worden. Klop 400 gram roomkaas luchtig in een grote kom, voeg daar 250 gram boter en de gesmolten chocolade aan toe. Mix dit totdat het een mooi glazuur is. Vul de oliebollen hiermee of smeer het eroverheen. Deze hemelse oliebollen zijn de calorieën zeker waard!

Lees ook:
Hebben! Deze oliebol is gevuld met Tony’s Chocolonely karamel-zeezout en het is te lekker

3. Bounty oliebollen recepten

Bounty is een typisch gevalletje: je haat het of je bent er dol op. Als jij dol bent op de combinatie van kokos en chocola is dit de oliebol voor jou. Voeg 150 gram kokosrasp en twee eetlepels cacao toe aan het beslag en bak de oliebollen zoals je normaal zou doen. Smelt 200 gram melkchocolade en leg 100 gram kokosrasp in een bakje. Haal de gebakken oliebollen door de gesmolten chocolade en dip ze in de kokos. Nu heb je prachtige Bounty oliebollen.

4. Appel-kaneel oliebollen recepten

De combinatie appel-kaneel blijft geweldig en is heerlijk in een oliebol. Snijd twee appels in blokjes en voeg dit samen met 1,5 eetlepel kaneel toe aan het oliebollenbeslag. Bak de oliebollen en strooi er daarna wat kaneelsuiker overheen… Yummy!

Beeld: pinterest