Fashion

Zo flans jij last minute toch nog een kerstoutfit in elkaar

Tijdens kerst ziet iedereen eruit om door een ringetje te halen en jij dus ook. Kerst staat (sneller dan verwacht) ineens voor de deur. Je dacht dat je nog alle tijd had om een kerstoutfit te scoren en nu is het dikke stress. Girlscene helpt je graag uit de brand, met deze tips flans jij last minute tóch een kerstoutfit in elkaar…

Stap 1: Trek een jurkje aan
Jurkjes doen het altijd goed, no matter what. Een jurkje straalt uit dat je een stuk meer moeite hebt gedaan dan wanneer je een broek met een blousje draagt. En dat is wat we willen: dat het lijkt alsof we deze outfit twee maanden van te voren al zorgvuldig hebben uitgezocht. Kies een jurkje dat je nog niet zovaak aan hebt gehad, hierdoor heeft jouw familie toch het idee dat je een nieuwe outfit hebt gescoord. Jurkje aan, panty aan en door naar stap twee…

Stap 2: Kies je  accessoires 
Met een aantal statement accessoires til je de outfit naar een hoger niveau. Statement oorbellen en kettingen brengen jouw last minute verzinsel helemaal in de kersferen. Een stel chunky oorbellen in je oren en door naar stap drie!

Stap 3: Draag je mooiste lippenstift 
Lippenstift maakt de outfit meteen feestelijk. Wees niet bang dat het too much is, want hé: het is kerst! Dat laagje lippenstift transformeert jouw ‘watmoetikmetmezelf-hoofd’ in een ‘ikhebergmijnbestgedaan-hoofd’, dat is precies wat we willen. Met MAC Ruby Woo zit je altijd goed!

Stap 4: Kies het juiste kapsel
Maak een mooie vlecht, föhn je haar of haal de krultang er doorheen. Oftewel, doe moeite. Je staat al 1-0 achter door de niet gefixte outfit, dus compenseer je dit met je haar. Een kapsel met veel volume oogt feestelijk, een beetje toupage kan geen kwaad! 

Stap 5: Draag je feestelijke hakken
Tijdens het kerstdiner hoef je alleen maar te zitten. Dé perfecte gelegenheid om die killing hakken eens aan te trekken. Het zijn typische ‘zitschoenen’ en dat is precies wat jij gaat doen. Die hakken maken jouw kerstoutfit echt compleet, al is het alleen maar om op de hakken binnen te komen. Na een uurtje trek jij gewoon weer je sneakers aan.

Stap 6: Lak je nagels 
Als je de vorige vijf stappen hebt doorlopen is het tijd om de nagels te lakken! Trek de glitterlakjes maar uit de kast want dit is het moment om uit te pakken. Het lijkt altijd alsof mensen met verzorgde nagels alles op orde hebben, en dat willen wij ook. 

Nu je alle stappen hebt doorlopen ben je klaar om de modeshow genaamd ‘kerstdiner’ te betreden. Wedden dat niemand door heeft dat jij dit last minute bij elkaar hebt gezocht? 

Beeld: iStock

 

Benieuwd naar de webshop van Zalando? Check eerst even of er een actuele Zalando kortingscode beschikbaar is op onze speciale Zalando pagina binnen onze kortingscodepijler.