Lifestyle

DIY: zo maak je binnen 5 minuten de foutste kersttrui

Woehoe, het is bijna Kerstmis en dat betekent veel eten en gezelligheid. Natuurlijk gebeurt dit wel in je foute kersttrui, want OMG, wat zijn deze leuk. Iedereen loopt in dezelfde kersttruien, maar het is veel leuker om deze zelf in elkaar te knutselen. Je hebt nu toch alle tijd van de wereld en zo heb je gewoon je eigen exclusieve trui. Ja, dat klinkt goed, we weten het. Daarom hebben wij de leuke DIY’s opgezocht, zodat jij straks aan het kerstdiner zit met je zelf ontworpen foute kersttrui. 

Je hebt veel truien in alle soorten en maten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Met kerstlichtjes, bolletjes en kraaltjes. Laten we makkelijk beginnen. Hieronder vind je alle ingrediënten om een simpele, maar zeker leuke foute kersttrui te maken.

Benodigdheden:
– Trui
– Naald
– Draad
– Wol
– Kraaltjes

Wat moet je doen? 
Je kunt nu eigenlijk twee soorten truien maken. Als je niet zo Crea Bea bent, kun je het beste beginnen met kraaltjes op je trui te maken. Pak een naald en draad en haal de draad door een kraaltje. Maak de kraaltjes op de trui en je hebt een mooie kersttrui met kraaljes. 

Als je niet zo bent van naald en draad, kun je dat simpel oplossen. Met lijm, bolletjes, vilt en lintjes kom je ook al een heel eind. 

Benodigdheden:
– Textiellijm
– Vilt
– Leuke lintjes en bolletjes (ook andere versiering natuurlijk)
– Schaar
– Potlood

Wat moet je doen? 
Teken met potlood figuren op vilt die jij op je trui wil. Knip deze uit en plak ze waar je wil. Versier alles met leuke kraaltjes, lintjes en bolletjes om het helemaal af te maken. Bekijk de video hieronder om extra inspiratie op te doen. 

Als je toch iets meer uitdaging zoekt, kun je kerstfiguren maken met behulp van wol. Kerstmutsen, sterren, kerstbomen enzovoort. Er zijn genoeg simpele figuren die jij op je trui kunt toveren. Denk aan sneeuwpoppen, kerstballen en kerstbomen. Bekijk het filmpje hieronder voor extra duidelijkheid. 

Oké, we gaan nu door naar de next level foute kersttruien. Glitter, verlichting, slingers. Alles erop en eraan. Steek je handen maar vast uit je mouwen, want het is tijd voor het echte werk.

Benodigdheden:
– Kerstslingers
– Kerstlampjes op batterij
– IJzerdraad
– Lijm
– Trui

Wat moet je doen?
Leg de slingers op de trui in een vorm van een kerstboom. Maak het voor zover het kan vast met ijzerdraad. De stukjes die los blijven hangen, kun je het beste met lijm vastplakken. Het ziet er nu al uit als een foute kersttrui, maar het kan altijd fouter. Wat dacht je van kerstverlichting op je trui? Eigenlijk is dat heel simpel. Je hoeft alleen maar een slinger kerstverlichting op batterijen door de kerstboom te halen en je bent klaar om te shinen. Zorg er wel voor dat het blokje met de batterijen aan de binnenkant van de trui zit. Bekijk de video hieronder voor extra uitleg, zodat het zeker niet fout gaat. 

Als we het hebben over foute kersttruien hebben, dan bedoelen we ook echt fout. Hieronder vind je nog DIY’s met truien die de foutheid op en top uitstralen. 


Voor als je meteen een complete foute kerstoutfit wilt.

Hieronder staan nog een aantal truien om een mooie creatie op te maken.

foute kersttruiRode trui | JDY | €19,95

zwarte trui
Zwarte trui | Dorothy Perkins | €23,95

rode truiRode trui | Noisy May | €16,95

zwarte truiZwarte trui | JDY | €21,95

foute kersttruiBedank Ivy C. voor dit leuke idee!

Beeld: iStock