News

ASOS toont modellen met striae en littekens

Bijna elke vrouw heeft er wel last van: striae. Hoewel putjes, littekens en striae heel normaal zijn, zien we niet vaak modellen met striae op foto’s. Vaak worden modellen compleet strakgetrokken zodat ze bijna niet meer te herkennen zijn. Niet bij kleding gigant ASOS, want zij leggen hier juist de nadruk op. In plaats van het weghalen van striae of littekens laat de site de vrouwen zien zoals ze écht zijn. 

Body positivity

De online webshop is al jaren een voorbeeld wat betreft body positivity en laat met de kleding en campagnes zien dat mode leeft in alle soorten en maten. 

ASOS is er altijd duidelijk over dat ze niets veranderen aan de modellen die ze fotograferen. Alle vrouwen die je ziet op de website zijn 100% au naturel. Volgens ASOS is het belangrijk om te laten zien hoe een vrouwenlichaam er écht uitziet en daar hoort ook striae bij. 

Foto’s bewerken

Striae is helemaal niet bijzonder, maar wordt niet vaak getoond op foto’s. Vaak kiezen merken ervoor om dit te laten weg photoshoppen. ASOS heeft hier deze keer niet voor gekozen en dat zorgt voor positieve geluiden over de webshop. Met de foto’s laat ASOS zien dat striae helemaal niets is om je voor te schamen en dat iedereen er last van heeft, zelfs modellen.

View post on Twitter

 

View post on Twitter

Compleet stoppen met het bewerken van foto’s doet ASOS nog niet. Ze gebruiken Photoshop nog wel om producten en kleding aan te passen zodat het meer op het origineel lijkt.

Overigens is ASOS niet de eerste die komt met foto’s van modellen met striae. Zo gingen Target, Aerie en Victoria’s Secret hen al voor.

Bron: Elle, Huffington Post | Beeld: Asos