Films & Series

8 minder bekende Netflix series om te bingen

Buiten is het koud en nat, binnen heb je een dekentje, chocola en… Netflix! Riverdale, 13 Reasons Why en Orange Is The New Black heb je natuurlijk al gezien, maar als je denkt dat er nu niks meer te bingewatchen is dan heb je het fout. Girlscene selecteert de minder bekende Netflix series die je op je watchlist moet zetten. Pak de popcorn er maar bij, vanavond kom jij niet meer van de bank af!

1. Love
In de droogkomische serie worden Gus (Paul Rust) en Mickey (Gillian Jacobs) gevolgd. Gus is een nerd, terwijl Mickey juist losgeslagen is. Ze hebben gemeen dat ze beide dolend zijn en samen proberen ze een relatie op te bouwen. 
Zien omdat: de serie (pijnlijk) herkenbaar is op het gebied van de liefde. Lekker wegzwijmelen dus, maar ook af en toe een hilarische scène tussendoor. 

2. A Series of Unfortunate Events 
A Series of Unfortunate Events gaat over drie weeskinderen: Violet, Klaus en Sunny. De kwaadwillende graaf én voogd Olaf is uit op de erfenis van de kinderen en dus moeten Violet, Klaus en Sunny er keer op keer alles aan doen om Olaf te slim af te zijn. Tegelijkertijd proberen de kinderen aanwijzingen te vinden, om zo de mysterieuze dood van hun ouders te ontrafelen.
Zien omdat: de serie veel elementen heeft: van actie en spanning tot humor. Een leuke serie voor iedereen die van fantasy houdt. 

3. Atypical
De autistische Sam Gardner (Keir Gilchrist) wil een vriendin én onafhankelijkheid. Maar dat is moeilijker dan gedacht. Vooral omdat zijn moeder Elsa (Jennifer Jason Leigh) heel beschermend is, terwijl zijn vader Doug (Michael Rapaport) hem niet echt begrijpt. Sam loopt bij therapeut Julia (Amy Okuda) die met haar adviezen regelmatig botst met die van Elsa. En dan is er nog zijn beste vriend die de slechtste adviezen ooit geeft…
Zien omdat: Atypical een perfecte afwisseling tussen drama en komedie is. De serie kijkt makkelijk weg, ideaal voor een binge-weekend. 

4. Flaked
In de achtdelige serie Flaked draait het allemaal om Chip (Will Arnett). Chip liegt alles bij elkaar en is herstellende van een alcoholverslaving. Omdat Chip over zo’n beetje alles liegt – en iedereen hier in trapt – heeft hij over zijn imago niet te klagen. De vele leugens worden ook Chip echter op een gegeven moment te veel. Het onthouden van de leugen, tegen wie en waarom is op een bepaald moment niet meer te doen voor hem. Het wordt er niet makkelijker op als Chip op dezelfde vrouw blijkt te vallen als zijn vriend…
Zien omdat: als je eenmaal begint met kijken, je niet meer kunt stoppen. Wederom een serie die zowel drama als komedie perfect onder de knie heeft. 

5. Easy
Easy is een anthologieserie van Joe Swanberg over een aantal mensen in Chicago die een weg proberen te banen door het hedendaagse doolhof van liefde, seks, technologie en cultuur. 
Zien omdat: ehm…. Orlando Bloom in de hoofdrol! De serie wordt ook wel omschreven als ‘de indie-versie van Sex and the City’.

6. Dicte
Dicte Svendsen wordt misdaadjournalist en dankzij haar mensenkennis en betrokkenheid kan ze gecompliceerde misdaden sneller oplossen dan het lokale rechercheteam.
Zien omdat: het een steengoede Deense serie is. Als je van de Scandinavische series The Killing en The Bridge houdt, moet deze zeker op je watchlist. 

7. Chewing Gum
Tracey is heel religieus opgevoed in een flat in de Londense wijk Tower Hamlets. Maar ze is klaar om uit te breken en het eerste wat ze wil is ontmaagd worden.
Zien omdat: het een komische serie is zoals je ‘m nog niet eerder hebt gezien. Genoeg te lachen, bijvoorbeeld bij de realistische seksscènes. 

8. Lovesick
Lovesick gaat over de charmante en onhandige Dylan, een Britse jongen van in de twintig die net te horen heeft gekregen dat hij chlamydia heeft. Dylan heeft nu de pijnlijke taak dit al zijn exen te vertellen. Nadat het eerste belletje hem niet zo goed afging, besluit hij ze allemaal persoonlijk op te zoeken om het goede nieuws te delen. En de ene ex vat het beter op dan de andere…
Zien omdat: het verhaal van de serie vráágt om hilarische en ongemakkelijke momenten. Bovendien is de hoofdrolspeler, Johnny Flynn, ook helemaal geen straf om naar te kijken ;-). 

Beeld: iStock | Bron: Netflix-Nederland