Lifestyle

Flirten zonder woorden? Ja echt, het kan en zo doe je dat

Niet iedereen is even goed in flirten. De één begint al te stotteren bij het idee die knappe jongen aan te spreken, terwijl de ander er lekker op los flirt. Gelukkig kun je flirten leren. Het is heel simpel, je hoeft alleen de ander te laten weten dat je geïnteresseerd bent. Niet zo goed met woorden? Don’t worry, je kan gewoon laten zién hoe je denkt over je crush en daar hoef je niet eens je mond voor open te trekken.

Is je oog op iemand gevallen? Laat het die persoon dan weten. Wees niet bang om terecht te komen in een gesprek met awkward stiltes, laat je lichaam gewoon het werk doen. Je lichaamstaal zegt namelijk alles over hoe je je voelt en is daarom perfect om te gebruiken tijdens het flirten.

Of je nu in de wiskundeles zit of met je vriendinnen in een overvolle kroeg staat; flirten kan altijd. Het belangrijkste tijdens flirten is namelijk aantrekkingskracht en daar heb je helemaal niets voor nodig. 😉

Wij zetten de do’s en don’ts van flirten op een rijtje.

Do: Bijt op je lippen zoals Anastasia Steele uit Fifty Shades of Grey

Christan grey valt als een blok voor Anastasia in de film Fifty Shades of Grey en wij snappen wel waarom. 😉 Door op je lip te bijten breng je de aandacht naar je lippen en geeft je de hint dat je het niet vervelend zou vinden als zijn lippen de jouwe aan zouden raken… Je kunt ook de aandacht naar je lippen brengen door een laagje lippenstift of lippenbalsem aan te brengen, maar let op dat je niet overdrijft.

Do: Kopieer zijn lichaamstaal


Door zijn lichaamstaal over te nemen krijgt hij het idee dat je hem begrijpt. Leun naar voren wanneer hij naar voren leunt en leg jouw arm op tafel nadat hij zijn arm op tafel heeft gelegd. Onbewust doe je dit waarschijnlijk al wanneer je iemand leuk vindt. 


Do: Kom dichterbij

We hebben de neiging om naar voren te leunen en dichterbij iets of iemand te komen wanneer we het leuk vinden. Gebruik dus een open houding rondom je crush en leun naar voren. Dit geeft de indruk dat je warm en vriendelijk bent en de persoon in kwestie wel ziet zitten. Wanneer je het tegenovergestelde doet en weg leunt geef je de indruk dat je niet geïnteresseerd bent.

Don’t: Armen over elkaar


Je lichaamstaal kan ook negatief worden gezien. Wanneer je met je armen gekruist staat of je armen voor je lichaam hebt dan kan dit worden gezien als dat je niet open staat voor anderen en erg op jezelf bent. Stel jezelf dus open en laat zien dat je geïnteresseerd bent door naar voren te leunen of zijn lichaamstaal te kopiëren zoals hierboven staat beschreven.

Don’t: Met je haren zwaaien


We hebben allemaal de films gezien waarin het meisje overdreven met haar haren loopt te zwaaien om aandacht van een jongen te trekken. Dit werkt absoluut niet en komt overdreven over. Het kan wel werken om subtiel met je haar te spelen. Dit brengt namelijk de focus naar je gezicht, waar je hem steelse blikken kunt geven. 😉

Oefenen

Ben je klaar om een stapje verder te gaan en een écht gesprek te voeren met je crush? Oefen dan eerst op mensen om je heen of bijvoorbeeld een ober. Door veel te flirten merk je dat het steeds makkelijker gaat en je naast flirten me je lichaam ook beter wordt in flirten met woorden.

Nog meer tips nodig? Bekijk dan deze of deze video.

Bron: YourTango, Seventeen, Huffingtonpost | Beeld: iStock