Lifestyle

11 originele ideeën voor een onvergetelijke date

Yes, je hebt die ene leuke jongen aan de haak geslagen en nu is het tijd om te daten. Jullie appen wat heen en weer en het wordt echt tijd dat jullie eens op date gaan. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want wat moet je toch gaan doen met iemand die je nog niet goed kent? Geloof ons, er is genoeg. Girlscene heeft de leukste ideeën bedacht voor jou en je date, dus dat komt zeker wel goed. 

1. Volg een workshop
Ga iets doen wat jullie beiden leuk vinden in de vorm van een workshop. Denk aan tekenen, dans, drama of desnoods beeldhouwen. Vaak is het niet zo duur en hartstikke gezellig. Jullie ontdekken verborgen talenten bij elkaar of juist niet. Ook dan is het hilarisch.

2. Samen koken
Niets is leuker dan samen in de keuken staan. Laat je kookkunsten los en maak een heerlijk gerecht samen met je boy. Misschien is hij wel de chefkok van de dag en verrast hij je met het lekkerste diner dat jij ooit gegeten hebt. Dat is niet verkeerd natuurlijk. 

date tips

3. Uitgaan
Zoek samen de kroeg op en jullie hebben de avond van je leven. Het is ook leuk om een kroegentocht te doen en in elke kroeg een drankje te drinken. Als er alcohol in het spel is, wordt de ongemakkelijke sfeer ook minder. Het wordt niet voor niets ook wel spraakwater genoemd. Natuurlijk eindigt de date in de karaokebar. 

4. Koffiedate
Allebei gek op koffie? Ga lekker koffieleuten in een hipstertentje en jullie leren elkaar in een mum van tijd kennen. 

5. Skihal
Je hoeft echt niet meteen met hem op skivakantie in de Alpen, maar er zijn genoeg hallen waar jij op de latten kan staan. Misschien ben je geen ster op het gebied van wintersport, maar jouw date wil het je vast en zeker leren. Of andersom natuurlijk.

6. Pubquiz
Zoek een kroeg waar een pubquiz wordt gehouden. Jullie kennis wordt getest onder het genot van een drankje. Natuurlijk komt er ook competitie bij kijken, want je had nog zo gezegd dat het antwoord B was.

7. Schouwburg
Doe eens gek en bezoek de schouwburg. Een cabaretvoorstelling voor als jullie willen lachen of gewoon een toneelstuk. Houd de agenda van een schouwburg bij jou in de buurt goed in de gaten, want wie weet komt er binnenkort een voorstelling die zeker de moeite waard is. 

8. Bezoek een sportwedstrijd
Hebben jullie dezelfde interesses op het gebied van sport? Bezoek een sportwedstrijd, want dan zit dat sowieso wel goed. Om een beetje de strijd erin te houden, ben jij natuurlijk voor het andere team dan je date. 

9. Samen shoppen
Duik de winkels in en zoek voor elkaar een leuke outfit uit. Hoe leuk is het om je date te stylen en dat hij ook nog eens blij is met zijn outfit? Pak tussendoor gezellig een terrasje en jullie date is compleet.

10. Karten
Zijn jullie beiden stoer aangelegd? Breng een bezoekje aan de kartbaan. Wie heeft het stuur het beste onder controle en is als eerste over de finish? 

11. Escaperoom
Dit is de ultieme activiteit als jullie elkaar beter willen leren kennen. Wie weet er logisch na te denken en komt tot een oplossing? Een race tegen de klok en wie van jullie twee is stressbestendig? 

Beeld: iStock