Health

7 manieren om in de ochtend te sporten ook al ben je geen ochtendmens

Wil je graag sporten maar heb je geen idee waar je de tijd vandaan moet halen? Heb jij ‘s avonds altijd plannen of vind jij Netflixen op dat moment stiekem véél belangrijker? Dan is er maar één oplossing: begin de dag goed en zet je wekker een uurtje eerder om lekker te gaan sporten. Geloof ons, er zitten ook echt voordelen aan.

1. Vind een sportbuddy
Zorg er samen voor dat jullie ook echt gaan. Als je vriendin geen zin heeft sleep jij haar uit bed en hetzelfde doet je vriendin als jij op het punt van afbellen staat. Het is toch een stuk moeilijk om in je bed te blijven liggen als je weet dat je je vriendin in de steek laat tijdens jullie ochtend workout, niet?

2. Zet twee wekkers
De eerste wekker om echt wakker te worden en de tweede met een goede beat zodat je meteen in de mood bent om te gaan sporten.

3. Zorg voor minstens zeven uur slaap per nacht
Dit zorgt ervoor dat je niet al moe bent voordat je überhaupt wakker wordt ;-).

4. Kies een sport die je leuk vindt
Je hebt natuurlijk geen zin om je warme bedje te verlaten voor iets waar je totáál geen zin in hebt. Kies daarom voor een leuke sport, zodat je motivatie niet gelijk verdwijnt wanneer je wekker gaat.

5. Leg ‘s avonds je spullen al klaar
Smoesjes als ‘Ik heb te weinig tijd’ of ‘Mijn sportkleding zit nog in de was’ zijn vanaf dat moment verleden tijd.

6. Prep je ontbijt
Nog meer tijd besparen? Maak de avond voor je workout alvast een ontbijt zodat er extra veel tijd overblijft om te sporten.

7. Zorg dat het in je routine komt
Of je nou dagelijks sport of maar één keer in de week, zorg dat het in je routine komt. Op een gegeven moment word je misschien zelfs voor je wekker wakker, omdat je lichaam eraan went dat je op dinsdagochtend gaat sporten.

Beeld: iStock