Lifestyle

Awkward date: ‘Ik werd gekoppeld en het was totaal geen match’

Ongemakkelijke stiltes, geslurp bij het eten of juist een date die geen drie seconden stil kan zijn: je maakt wat mee als je je in het land der singles beweegt. Tijdens een kop thee met je vriendinnen heb je genoeg gênante verhalen waar zij keihard om kunnen lachen… Wij genieten graag mee en zijn op zoek naar de meest hilarische, gênante of awkward dates ooit! Deze keer vertelt een meisje dat ze werd gekoppeld aan een jongen en dat het allesbehalve een match was. 

Heb jij een date gehad die compleet rampzalig verliep en wil je dat met ons delen? Yes please! 

Wat moet je doen?
Stuur een mailtje met jouw verhaal van maximaal 600 woorden en minimaal 300 woorden naar danique@girlscene.nl. De leukste verhalen krijgen een plekje op Girlscene, dus wie weet spot je jouw verhaal straks op de site!

date
Afgelopen jaar was ik op een groepsvakantie en een meisje daar wist wel een leuke jongen voor mij en wilde ons koppelen. Zo gezegd, zo gedaan. Ze appte de desbetreffende jongen en we spraken af dat hij mij op school wel zou aanspreken als hij me zag. Een paar dagen na de groepsvakantie kreeg ik een berichtje van het meisje of de jongen nu al mijn nummer mocht hebben, zodat we al in de vakantie konden afspreken.

Na een paar dagen appen, besloten we af te spreken op Utrecht Centraal om te ontbijten. We zouden netjes gekleed gaan, want meneer had mijn Facebook al uitgeplozen en vond mijn kledingstijl erg leuk. Hij zou ook in een overhemd komen en nette schoenen aantrekken.

Op dinsdagmorgen liep ik om kwart over negen naar perron tien in een nette, maar casual outfit. We zagen elkaar al vanaf een afstandje en mijn eerste gedachte was ‘O help, dit wordt niets’. Mijn intuïtie bleek achteraf te kloppen. We liepen op elkaar af en net voordat ik de jongen drie zoenen op de wang gaf, zei hij ‘O, dit is ongemakkelijk’. Niet ‘wat zie je er leuk uit’ of ‘wat leuk je te ontmoeten’. Nee! Meneer vond het meteen al ongemakkelijk. Goed begin.

We hadden, of eigenlijk ik, had van tevoren een ontbijtplek uitgezocht, alleen konden we deze niet vinden, dus toen we langs de Bakker Bart liepen, kozen we daarvoor. De desbetreffende jongen wilde alleen niet ontbijten, want hij had gisteravond een vette hap gegeten en was daar nog misselijk van… Daar zaten we dan midden op Utrecht Centraal: ik aan mijn ontbijt, meneer aan zijn thee.

Hij begon met praten en stopte NOOIT meer! Meneer had overal een mening over. Hij kende bijvoorbeeld een stel waarbij de jongen 25 jaar oud was en het meisje 16 jaar oud. Dit kon volgens hem echt niet! Wat ik hiervan vond? Nee, hij snapte echt niet dat ik dit wel normaal vond. Zo kwam er nog een hele waslijst aan dingen waar hij het niet mee eens was. In totaal heeft hij twee vragen gesteld, de bovenstaande ‘dit vind jij toch ook niet normaal?’ en ‘jij doet toch verpleegkunde?’. Nou, dat had hij dan wel goed onthouden van het appen.

Na twee uur geluisterd te hebben, stelde ik voor om toch maar eens terug te gaan naar de trein. Hier bleek dat we nog een half uur met elkaar moesten zitten, want we hadden allebei net onze trein gemist… Balen! Toen het eindelijk tijd was om afscheid te nemen, wilde ik weer drie zoenen geven en hij een knuffel. Weer vond meneer het ongemakkelijk. Hierna ben ik zo snel mogelijk naar mijn eigen perron gevlucht en  heb ikhem geappt dat het niets werd. Zijn antwoord was natuurlijk ook dat hij mij wel erg aardig vond, maar hij ook dacht dat het geen match was.

Één week later loop ik mijn school binnen en zie ik hem daar zitten. We zeggen ‘hoi’ en lopen verder tot we plotseling naar hetzelfde lokaal lopen! Ik krijg al de schrik van mijn leven en hij vraagt of we dezelfde minor volgen. Wat bleek: ik stond bij het verkeerde lokaal.

Liefs, 
Anoniem

Beeld: iStock