Lifestyle

10 ideeën voor een eerste date zodat deze onvergetelijk wordt

Je hebt een leuke jongen ontmoet en je wilt hem zeker beter leren kennen. Jullie hebben al een datum geprikt om af te spreken, maar dan zit je met het volgende probleem: wat moeten jullie in hemelsnaam gaan doen?! Daar moet natuurlijk wel even over nagedacht worden, want de eerste date is niet zomaar een date. Geen paniek, er zijn genoeg dingen om te doen zodat jouw eerste afspraakje een succes wordt.  

1. Cabaretvoorstelling
Hebben jullie dezelfde humor? Ga naar een cabaretvoorstelling. Er is niets leuker dan samen in een deuk liggen. Ga na de voorstelling gezellig nog een drankje doen ergens en jullie avond is helemaal compleet. 

2. Spelletjes
Het klinkt een beetje ouderwets, maar dat hoeft helemaal niet. Pak die doos Ganzenbord en Mens-erger-je-niet en maak er één groot spelletjesfestijn van. Je kunt de Wii aanzetten en je dansmoves laten zien met Just Dance. Gegarandeerd dat julllie een leuke tijd hebben samen. Heb je inspiratie nodig voor leuke spellen? Lees dan dit artikel

3. Trampolinepark
Ga met je crush naar een trampolinepark en spring erop los. Een keer wat anders dan naar de bioscoop toch? Als jullie een beetje sportief zijn, is dit sowieso geschikt om te doen op je eerste date. Wie kan er het hoogste springen? Bekijk hier waar je in Nederland een trampolinepark bezoekt. 

4. GPS-tocht
Houden jullie van avontuur? Ga op GPS-tocht. Dit is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je een date bedenkt, maar toch is het hartstikke leuk. Wie van jullie heeft een goed richtingsgevoel en wie is de echte doorzetter? Komen jullie aan op de plaats van bestemming?

5. Picknick
Haal wat lekkere dingetjes en zoek een leuk park uit. Ga naar de supermarkt of maak zelf wat lekkere hapjes. Meer heb je niet nodig om je een middag uitstekend te vermaken. Zoek wel een dag uit dat het lekker weer is. Weet je niet wat je voor lekkere hapjes je moet maken? Lees dit artikel voor heerlijke dingetjes. 

eerste date tips6. Glow Mini-Golf
Midgetgolfen maar dan met een glow in the dark tintje. Hoe leuk is dat? Een beetje competitie is altijd goed op een date. Natuurlijk is het helemaal mooi als je hem dik en dubbel inmaakt. Wie van jullie kan de hole-in-one waarmaken?

7. Skaten
Ga naar een skatepark en heb daar een onvergetelijke date. Heb je moeite met skaten? Geen probleem, je date wil het je vast en zeker leren. Anders is het gewoon al leuk om in een skatepark te zijn, want de sfeer is erg relaxed.

8. Volg kookles
Wie van jullie is de chefkok? Volg een kookles en je hebt snel antwoord op deze vraag. Hartstikke gezellig om wat te prutsen en een gerecht op tafel te zetten. Daarna eten je jullie creatie romantisch met z’n tweeën op natuurlijk. 

9. Proefles dansen
Zijn jullie een beetje soepel in de heupjes? Schroom niet en neem een proefles dansen. Kies een stijl uit die jullie beiden aanstaat en gooi de voetjes van de vloer. Wedden dat dit hilarisch wordt? Wie weet bevalt het zo goed dat jullie dit vaker gaan doen samen. Hoe leuk zou dat zijn?

10. Toerist in eigen land
Ga op pad met je date en ontdek Nederland. Als jullie beiden een gratis studenten OV-chipkaart hebben, is niets makkelijker dan de trein te pakken en naar een leuke stad te reizen. Als je niet gratis reist, zijn er regelmatig treinkaartjes in de aanbieding, dus dat is zeker de moeite waard om even in de gaten houden. Als iemand van jullie een rijbewijs heeft is het natuurlijk net zo makkelijk om de auto te pakken. Als de trein en auto allebei niets voor jullie is, is het nog altijd een optie om de fiets te pakken. Fiets naar een leuk plekje in de buurt en kijk daar wat rond. Ergens iets drinken of een ijsje halen bijvoorbeeld. 

Beeld: iStock