Food

Awesome: er bestaat roze sushi en jij kunt het zelf maken

Staat er vanavond sushi op het menu, dan ben je sowieso in een goed humeur. Maki, nigiri of een uramaki: het is allemaal even lekker. En nu wordt sushi eten nóg leuker (en lekkerder). Er bestaat roze sushi en wij hebben het recept voor je zodat je het zelf kunt maken. En nee, je maakt het niet met kleurstof. Roze en sushi: over het beste van twee werelden gesproken!

Roze sushi is de beste food-uitvinding sinds onze Oreo Tony’s Chocolonely frambozen cheesecake! Want zeg nou zelf, het is toch stukken leuker om roze rijst te eten in plaats van de standaard witte rijst? En niet geheel onbelangrijk: roze sushi is super fotogeniek en levert sowieso een mooi Instagramplaatje op. Gelukkig hoef je niet naar een fancy restaurant om de roze sushi soldaat te maken. Je kunt het gewoon zelf maken, met natuurlijke ingrediënten. Scroll naar beneden voor het recept! 

Hoe ziet roze sushi eruit?

We zeiden toch dat roze sushi fotogeniek was ;-). 

 

Een bericht gedeeld door UCHITOMI (@uchitomi) op

Hoe maak je roze sushirijst? 

Je kunt roze kleurstof gebruiken om de sushirijst roze te kleuren, maar het is veel gezonder én lekkerder om natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Gelukkig kan dat! Je kunt de rijst roze kleuren door het sap van frambozen te gebruiken. Dit geeft je maki, nigiri of uramaki een zoete twist, zonder dat het overheersend is. Nog lekkerder dus! Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je roze sushirijst maakt. 

Beeld: iStock