Lifestyle

Single en vrouw? Dan ben je volgens dit onderzoek heel intelligent

Op Instagram zie je alleen maar selfies van verliefde stelletjes voorbijkomen en je weet nu al dat je tijdens het volgende kerstdiner alleen moet aanschuiven. Als single lady vraag jij je weleens af waarom het niet lukt om een relatie te krijgen. Een nieuw onderzoek heeft een geruststellende verklaring gevonden: je bent gewoon hartstikke intelligent! Hier lees je wat vrijgezel en slim zijn met elkaar te maken heeft. 

Onderzoek

Dat jouw vriendinnen wel een vriendje hebben en jij (nog) niet, betekent niet dat er iets mis met jou is. Integendeel! Yale University heeft onderzoek gedaan naar vrouwen die hun eitjes laten invriezen. Ze wilden erachter komen waarom deze vrouwen hun eitjes laten invriezen. 

Hoogopgeleid

Wat blijkt? 90 procent van de vrouwen geeft als reden dat ze geen geschikte partner kunnen vinden. De single vrouwen vinden het lastig om een partner te vinden die even goed is opgeleid. Van het percentage vrouwen heeft 81 procent namelijk een WO-opleiding afgerond. Professor antropologie Marcia Ihorn beaamt dit resultaat. Zij claimt dat er te weinig hoogopgeleide mannen zijn voor hoogopgeleide vrouwen. 

De conclusie van dit onderzoek is dus dat het veel moeilijker is om een partner te vinden als je slim bent. Toegegeven: het is nogal kort door de bocht, maar misschien wel een fijne gedachte :-).

Beeld: iStock | Bron: independent.co.uk