Films & Series

Oeps! 13 Reasons Why slaat met deze tweet de plank volledig mis

Dat 13 Reasons Why sinds de allereerst aflevering voor ophef zorgde is geen geheim. Toch is de Girlscene redactie niet de enige die in de ban raakte van het bijzondere verhaal van Hannah Baker en de jongeren op Liberty High. Hoewel wij wél inzien wat de serie kan bijdragen aan de wereld, slaat het social media team toch even de plank mis met de volgende tweet.

Het makkelijke aan social media is dat je alles kunt verwijderen wat je online hebt gezet, maar dat is meteen het nadeel. Want alles wat online staat, verdwijnt nooit écht. Zo ook de tweet die ze onlangs de wereld instuurden. Taboedoorbrekend of juist hartstikke fout om zelfmoord zo te ‘promoten’ onder jongeren, de meningen over 13 Reasons Why zijn verdeeld. Maar één ding is zeker: het volgende is in ieder geval not done in de boeken van veel fans.

Jessica en Justin

Als je de serie niet hebt gekeken zie je waarschijnlijk niet wat er mis is met de tweet. Er werd en foto van Jessica en Justin gedeeld met de tekst ‘Always’. Cute, maar niet als je het verhaal kent! We vergeten nóóit hoe Bryce, de beste vriend van Justin, Jessica verkrachtte en daar tot nu toe mee wegkomt. Vervolgens heeft Justin niet bepaald zijn best gedaan om zijn vriendin te beschermen, laat staan voor haar op te komen. Dus dat deze relatie romantiseren niet gepast is mag je een understatement noemen. Helemaal als je de reacties van de fans leest.

Dit is de verwijderde tweet in kwestie: 
jessica justin 13 reasons why

De fans zijn niet happy…

Beeld: Netflix | Bron: Refinery29.com