Lifestyle

12 Waardeloze dating adviezen die je niet wil horen als je single bent

Het leven van een single kan heerlijk zijn; geen verplichtingen, geen verantwoording moeten afleggen, geen gedoe. Maar op het moment dat je wel weer een relatie wil en weer aan het daten slaat, staan je vriendinnen meteen op de stoep met advies waar jij eigenlijk totaal niet op zit te wachten. Wij hebben alle clichés op een rijtje gezet.

“Je vindt pas iemand als je er niet naar zoekt”
Dat is natuurlijk onzin. Als je niet bezig bent met jongens en er ook totaal geen behoefte aan hebt, ga je dus ook geen lover vinden. Op het moment dat je je openstelt om nieuwe mensen te ontmoeten en je open staat voor de mogelijkheid om een relatie te nemen, pas dan vind je hem.

“Download Tinder!”
Er zijn genoeg relaties ontstaan via Tinder, maar het is zeker geen garantie op een relatie. Het is tegenwoordig zelfs zo dat je een beetje moet oppassen met de app, omdat er ook veel mensen op zitten die enkel op seks uit zijn. 

“Denk er niet te veel over na”
Het is juist heel erg goed dat je serieus nadenkt over de jongen die jij eventueel gaat voorstellen aan je familie. Als jij kritisch kijkt naar zijn interesses en serieus nadenkt over je toekomst is dat helemaal niet negatief.

“Je bent veel te kieskeurig”
Terugkomend op de vorige uitspraak, het is heel logisch dat je kieskeurig bent. Je gaat toch niet een relatie nemen met iemand die je eigenlijk niet zo ziet zitten? Het moet wel iemand zijn waar je vlinders van krijgt en mee kan lachen. Don’t settle for less.

Liefde kent geen grenzen”
Liefde is leuk, maar wel binnen een bepaalde straal van een aantal kilometers. Een vakantieliefde in het buitenland, daar heb je uiteindelijk niets aan als jij in Nederland woont en hij in een ander land. Dus liefde kent wel degelijk grenzen. 

“Niet meteen seks hebben op de eerste date” 
Jij bepaalt zelf wel of je seks hebt of niet. Jij bent ook de enige die kan bepalen of je dat wil of niet. 

“Tegenpolen trekken elkaar aan”
Dat kan zeker waar zijn. Als er een klik is tussen jullie en je bent echt mega verliefd. Maar als je vriendin aankomt met: “Ik ken nog wel iemand die ook single is. Jullie zijn wel heel verschillend, maar tegenpolen trekken elkaar aan!” Nou nee, dan moet er wel eerst een klik zijn voor je dit kan zeggen. 

“Geniet van single zijn”
Misschien ben je single omdat het een keuze is, misschien niet. Als je er geen vrede mee hebt om single te zijn, is dat oké. Dan kun je jouw best doen om daar verandering in te brengen!

“…En daarom ben jij nog single” 
Hallo, jij weet zelf ook wel dat je kritisch en kieskeurig bent, maar het is niet fijn als iemand anders dat zegt. Dat mag alleen jij zeggen over jezelf. Je vindt echt wel iemand die kan lachen om je flauwe grappen en jouw eigenaardigheden accepteert, maar die heb je gewoon nog niet ontmoet. 

“Jij hebt heel veel vrije tijd als je single bent” 
Single zijn betekent niet dat je de hele dag op de bank ligt te Netflixen. Tuurlijk doe je dat weleens, dat doet iedereen. Maar ook jij hebt een drukke planning en veel te doen. Daten neemt namelijk veel te veel tijd in beslag, net als vrienden, familie en school.

“Jouw tijd komt nog wel”
Het is echt niet zo dat je, als je single bent, niet de tijd van je leven kan hebben. Integendeel, waarschijnlijk zal je de grootste tijd van je leven een relatie hebben. Dus ga gerust verder met waar je mee bezig bent en vertel je lieve vriendinnen dat ze zich niet zo druk moeten maken over jouw liefdesleven. 

“Het gaat allemaal om timing”
Timing is zeker belangrijk, maar niet essentieel. Betekent timing dan dat je de ware alleen tussen 9 en 10 ‘s avonds kan ontmoeten? Nee, je bent verliefd, of je bent het niet. Timing is alleen rationeel, als jullie bijvoorbeeld op dit moment allebei heel druk zijn. Maar als jij er klaar voor bent en hij ook, dan hoeft timing niet uit te maken. 

Lees ook: 

Bron: Cosmopolitan.com, Thoughtcatalogus.com, Gimmesomeoven.com | Beeld: iStock

Must reads 👀