Real life

Girls Issues: Welke opleiding moet ik volgen?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die niet weet wat voor opleiding ze wil gaan volgen.  

Hi lieve Girlscene,

Ik zit in 3 havo en weet al wat ik wil gaan studeren. Sociale psychologie in combinatie met media en communicatie. Ik zit heel erg met een probleem: kan ik dit combineren en op welke banen kan ik hiermee solliciteren?

Soms zie je weleens op televisie dat mensen sociale experimenten uitvoeren op straat of met vrijwilligers en kijken hoe mensen reageren en waarom ze zo reageren. Zoiets wil ik ook graag gaan doen, maar ik weet na research nog steeds niet of dit een echte en stabiele baan is, en hoe zoiets heet. Daarbij wil ik het graag combineren met media en communicatie, omdat schrijven en werken op een redactie van een site en/of magazine me echt heel leuk lijkt.

Weten jullie of dit mogelijk is, en waar ik mijn antwoorden kan vinden?

Groetjes,
x Anoniem

Lieve Anoniem,

Super leuk dat je al weet wat je wil worden. Maar dit zijn twee erg verschillende opleidingen en je moet toch een keuze maken. Wel kan je kiezen voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam. Deze opleiding is heel erg breed, en omdat je ook bezig bent met communicatie, ben je ook bezig met de sociale kant. Als je allebei wil doen kan je na deze opleiding altijd nog de opleiding sociale psychologie volgen, of vice versa.  Als je niet kan kiezen plan je twee meeloopdagen om te kijken wat je het leukst lijkt.

De vragen die je inhoudelijk stelt zijn moeilijk te beantwoorden en ook niet echt te vinden op internet. De kans dat je een baan vindt als je je bezighoudt met content maken is zeker aanwezig, maar tegen de tijd dat je klaar bent met je opleiding kan alles weer veranderd zijn. Ons advies: ga naar veel open dagen en loop bij de opleidingen een dagje mee. Bereid je goed voor door veel vragen (ook deze vragen) op te schrijven en ze daar aan docenten te vragen.

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Lees ook: