Food

7 alcoholvrije cocktails om deze zomer te maken

Met de zomer om de hoek zijn we toe aan een avondje spenderen op het strand met een bordje eten en een lekker drankje. Maar wat voor lekker drankje? Jazeker, een eigen gemaakte alcoholvrije cocktail. Cocktails zijn ontzettend lekker voor in de zomer en een gezellig drankje om met je vriendinnen te drinken. Wij hebben een paar lekkere zomerse alcoholvrije cocktails op een rijtje gezet. 

Vir­gin scroppino met ap­ple­ti­ser en ver­se pas­sie­vrucht

Ingrediënten: 
– 1 limoen
– 4 passievruchten
– 8 bolletjes mango-passievruchtsorbetijs (beker 375 g)
– 750 ml Appletiser (fles)

Wat moet je doen: 
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verdeel het sap over de glazen. Halveer de passievruchten en schep met een theelepel het pulp uit de schil en verdeel het over de glazen. Schep in elk glas een bolletje mango-passievruchtsorbetijs en vul de glazen aan met Appletiser. Garneer met het limoenrasp.

Vir­gin cos­mo­po­li­tan pop­tail

Ingrediënten:
– 8 aardbeien
– 800 ml Spa Finesse licht bruisend mineraalwater
– 4 bosfruitijsjes

Wat moet je doen: 
Halveer de aardbeien en verdeel over 4 glazen. Schenk de Spa erover. Doe in elk glas een ijsje en serveer direct. 

Hugo Raspberry dream

Ingrediënten: 
– 1 citroen
– 4 ijsblokjes
– 15 ml vlierbloesemsiroop
– 150 ml sprite zero
– 1 tl citroensap
– 5 blaadjes verse munt
– 5 frambozen

Wat moet je doen: 
Pers de helft van de citroen uit en snijd van de andere helft 1 schijfje. Vul het glas met de ijsblokjes. Schenk de siroop, 1 tl citroensap per glas en de Sprite erbij en roer door. Voeg het schijfje citroen, de muntblaadjes en frambozen toe en laat 5 min. intrekken.

Fruitshots

Ingrediënten: 
– sinaasappelsap
– 2 mandarijnen
– 5 halve perziken op siroop (blik a 410 g)
– 8 ananasschijven op sap (blik)
– 2 liter wit druivensap (gekoeld)
– 2 sinaasappels

Wat moet je doen:
1. Maak eerst sinaasappelklontjes. Vul alle vakjes van de ijsblokjesvorm met sinaasappelsap. Zet de vorm in de diepvries. Laat het sinaasappelsap bevriezen, dat duurt minstens 2 uur.

2. Pel de mandarijntjes, haal alle partjes los en snij ze in stukjes. Haal de perziken en ananasschijven uit het blik en bewaar het sap. Snij het fruit in kleine stukjes. Schenk het druivensap samen met het sap van de perziken en ananas in de grote kan. Doe al het gesneden fruit erbij.

3. Snij de sinaasappels in partjes. Maak met een aardappelschilmesje langs de schil een sneetje van ongeveer 4 centimeter. Doe dat bij 10 partjes.

4. Haal de ijsblokjesvorm uit de diepvries. Vul tien glazen met het sap en zet op de rand van alle glazen een sinaasappelpartje als versiering. Doe 2 of 3 sinaasappelijsblokjes in elk glas en steek er een ‘knak’rietje in.

Discolimo’s 

Ingrediënten: 
– 4 dl limonadesiroop met frambozensmaak
– 4 eetlepels suiker
– 4 schijven ananas (uit blik)
– 20 kersen (vers of uit een pot)
– 2 kiwi’s
– 2 liter koolzuurhoudend mineraalwater

Wat moet je doen: 
Schenk 2 eetlepels van de limonadesiroop op een schoteltje. Strooi de suiker op een ander schoteltje. Doop de rand van de glazen eerst in de limonadesiroop en daarna in de suiker.

Laat de ananasschijven en de kersen in een zeef uitlekken. Schil de kiwi’s en snij ze ieder in 5 plakken. Snij alle ananasschijven in 5 stukjes. Steek aan elk stokje 1 stukje ananas, 1 plakje kiwi, 1 stukje ananas en 2 kersen.

Schenk het mineraalwater en de rest van de limonadesiroop in de glazen. Zet de stokjes erin en serveer. Roer voordat je gaat drinken met het stokje je drankje door elkaar.

Agu­a fres­ca 

Ingrediënten: 
– 1 mini watermeloen
– 1 liter kokoswater
– 1 limoen
– 10 ijsblokjes
– 10 blaadjes munt

Wat moet je doen: 
Snijd de miniwatermeloen in parten. Snijd het vruchtvlees uit de schil en vervolgens in blokjes. Doe de watermeloen in een blender en schenk er het kokoswater bij. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Meng in 30 sec. tot agua fresca. Schenk de agua fresca in een glazen kan en serveer met ijsblokjes en blaadjes munt.

Virgin Mojito

Ingrediënten: 
– 15 g munt (bakje)
– 2 limoenen
– 4 el rietsuiker
– 8 ijsblokjes (of grofgehakt ijs)
– 1 liter frisdrank tonic (fles) 

Wat moet je doen: 
Snijd de limoen in parten. Verdeel de blaadjes van het bakje munt over de longdrinkglazen. Verdeel de limoenparten over de glazen. Verdeel de rietsuiker over de glazen. Stamp met de steel van een houten pollepel op de munt en limoen, zodat de smaken vrijkomen. Doe in elk glas wat grof gehakt ijs of ijsblokjes en vul aan met tonic. Serveer met een rietje.

Lees ook: 

Bron: ah.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀