Food

10x de beste ijssalons van Nederland

Met de zomer op komst vraagt dat natuurlijk om een dikke vette ijsco! Want een beetje verkoeling haal je natuurlijk uit deze heerlijke snack.Maar waar moet je zijn voor het lekkerste ijs? Girlscene zocht het uit en wij hebben de beste ijssalons van Nederland voor je op een rijtje gezet.

beste ijssalons van Nederland
Beste ijssalons van Nederland 1: IJs en Spijs
Dit is de ijssalons van Nederland, want IJs en Spijs is uitgeroepen tot de beste ijssalon van het jaar. Met veel verschillende soorten ijs moet je voor het allerbeste ijsje van Nederland hier zijn!
Adres: Burg. v. Hultenstraat 1, Haps

View post on Instagram
 

Beste ijssalons van Nederland 2 Claudio’s – Apeldoorn
Een ijssalon in hartje Apeldoorn waar dagelijks vers ijs wordt geserveerd dat op ambachtelijke wijze is gemaakt, met verse ingrediënten. Dat proef je ook terug in het ijs. Met tientallen smaken ijs zoals: gember, drop, dolce latte en mascarpone met vijgen hebben ze een ruim aanbod van bijzondere smaken. 
Adres: Deventerstraat 18, Apeldoorn

View post on Instagram
 

Beste ijssalons van Nederland 3: Da Benito – Haarlem
Bij ijscafé Da Benito bereiden ze al sinds 1996 geheel volgens eigen recept elke dag vers ijs op ambachtelijke wijze. Ga snel eens langs, want heerlijk ijs dat hebben ze hier zeker! 
Adres: Soendaplein 33, Haarlem 

View post on Instagram
 

Beste ijssalons van Nederland 4: IJssaln Kees – Geldrop & Eindhoven
Met al vele prijzen op zak omtrent ijs, loop je hier voor een goede ijsco naar binnen. Naast verschillende smaken ijs verkopen ze ook verrukkelijke ijstaarten. 
Adres: Bogardeind 110, Gedrop – Smalle Haven 2-12, Eindhoven 

View post on Instagram
 

Beste ijssalons van Nederland 5: Frezzo – Bedra & Den Bosch
Op bijzondere locatie in Brabant liggende de ijssalons van Frezza. Elke dag worden 30 smaken Italiaans ijs vers bereid en wordt er regelmatig een nieuwe smaak toegevoegd aan het assortiment. Ze werken met vers fruit en alles toppings worden volgens geheim recept gemaakt. 
Adres: Nieuwe Ginnekenstraat 1, Breda – Visstraat 52 Den Bosch

View post on Instagram
 

Beste ijssalons van Nederland 6: Bernardo’s – Ede
Bernado’s is een welbekende ijssalon is Ede en omstreken. Met maar liefst 80 verschillende smaken ijs, wordt je de keuze niet makkelijk gemaakt en word je zo goed als gedwongen om een paar keer terug te komen om alles te proberen. 
Adres: Molenstraat 118, Ede

View post on Instagram
 

Beste ijssalons van Nederland 7: De Hoop – Blaricum
Deze ijssalon is al meer dan zeventig jaar een begrip in t’ Gooi. Dagelijks vind je hier meer dan 30 verschillende ijs smaken in de vitrine en heb je genoeg keuze. De eerste recepturen bestaan al vanaf begin vorige eeuw, maar door de jaren heen zijn er steeds meer eigentijdse smaken bijgekomen.
Adres: Huizerweg 10, Blaricum

View post on Instagram
 

Beste ijssalons van Nederland 8: Garrone – Haarlem
Deze ijsstent heeft zonder meer het lekkerste ijs van Haarlem en omstreken. Wat niet gek is, want er zit een Italiaanse familie achter dit bedrijf en we weten toch allemaal dat Italianen ijs als de beste maken?! 
Adres: Grote Houtstraat 179, Haarlem

View post on Instagram
 

Beste ijssalons van Nederland 9: Vanderpoel – Hengelo & Enschede
Het ijs van deze salon is al meerdere malen in de prijzen gevallen, dus voor een heerlijk ijsje ben je hier zeker aan het goede adres. Van der Poel maakt elke dag vers ijs welke bestaat uit natuurlijke producten. 
Adres: Willem Wilminkplein 21 & Oude Markt 23, Enschede – Bornsestraat 10, Hengelo

View post on Instagram
 

Beste ijssalons van Nederland 10: Roberto Gelato – Utrecht
Robert maakt iedere dag vers ijs van natuurlijke ingrediënten en om tot deze recepturen te komen reist hij de hele wereld af. Voor een bolletje hazelnoot of stracciatella kun je hier zeker terecht, maar wat dacht je van een bolletje haring of bier? Oke, dit klinkt super vies, maar wie weet is het wel verrukkelijk. 
Adres: Poortstraat 93, Utrecht

View post on Instagram
 

Lees ook: