Lifestyle

Tattoo zetten: op deze 13 dingen moet je goed letten


Spannend, je gaat een tattoo zetten! Misschien heb je er al vier, maar het blijft spannend. Je hebt hier waarschijnlijk al jaren naartoe geleefd en je bent zo zenuwachtig als het maar kan. Hoe weet je dat dit het goede moment is? Is dit echt de tattoo die je je leven lang op je lichaam wil hebben? Je weet het nooit helemaal zeker. Je loopt de tattooshop binnen en je handen zweten. Hier zijn tips als jij een (eerste) tattoo zet.

1. Tattoo zetten: Ken je pijngrens
Een tattoo laten zetten is voor de één echt een makkie, terwijl de ander staat te krijsen. Weet of jij gevoelig bent voor naalden en pijn. Als dit het geval is, is het het beste om met een kleine tattoo te beginnen.

via GIPHY


2. Tattoo zetten: Begin klein
Als je meerder tatoages wil is het slim om met een kleintje te beginnen. Dan kan je eraan wennen en kijken of het je bevalt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Little Tattoos (@little.tattoos) op


3. Tattoo zetten: Trend?
Zet geen tattoo omdat het op dat moment een trend is. Over een jaar is het misschien weer uit en loop jij voor altijd met zo’n gekke tattoo op je lichaam die je eigenlijk allang niet meer leuk vindt. Probeer je tattoo tijdloos te houden, ga voor een belangrijke betekenis. Tenzij je natuurlijk echt zeker weet dat je ‘m wil laten zetten.

via GIPHY


4. Tattoo zetten: research naar tattoo artist
Ga een paar keer van tevoren langs en zoek naar reviews over de artist. Krijgt hij/zij positieve feedback en vind je het werk geweldig? Dan doen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Little Tattoos (@little.tattoos) op


5. Tattoo zetten: Denk er goed over na
Ga geen impulsieve tattoo laten zetten, omdat je daar zin in had. Nee, een tattoo is een big deal, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je voor altijd inkt op je lichaam wil. 

via GIPHY

6. Tattoo zetten: Praat erover
Praat erover met je ouders en vrienden. Uiteindelijk is het jouw beslising, maar een paar mensen die meedenken en advies kunnen geven kan fijn zijn. Vraag ook na wat voor soort tattoo je dan het beste kan nemen volgens hen. Is het een soort tattoo dat je nu cool vindt en over tien jaar ook nog? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Little Tattoos (@little.tattoos) op

7. Tattoo zetten: Neem iemand mee
Een tattoo laten zetten is een groot moment, dus neem iemand mee die je vertrouwt en het moment vast kan leggen voor later. Kan diegene meteen even naar de supermarkt als je halverwege honger krijgt.


8. Tattoo zetten: Niet stressen
Hoe meer je stresst, hoe pijnlijker het is. Dan span je je aan en wordt het er niet beter op. Zorg dat je ontspannen bent, want dit moment zal je je later nog herinneren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Little Tattoos (@little.tattoos) op


9. Tattoo zetten: Voorbereiding
Laat van tevoren het ontwerp dat jij op je lichaam wil aan de tattoo artist zien. Zorg dat jullie goed hebben besproken op welke plek het komt en hoe groot de tattoo wordt. Kijk ook kritisch als het plaatje eerst wordt geplakt op de plek. Vind je de plek echt mooi voor een tattoo? Ga er dan voor! Twijfel je? Zeg dit dan eerlijk en kijk of er een betere plek is. 


10. Tattoo zetten: Stel vragen
Zorg dat je weet hoe je je tattoo moet verzorgen, welke vaseline je moet kopen en hoe het werkt onder de douche. Al deze dingen moet je vragen én onthouden! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Little Tattoos (@little.tattoos) op

11. Tattoo zetten: Wees voorbereid op kritiek
Als jij een tattoo hebt die mensen kunnen zien, wees dan voorbereid op een lading aan kritiek. Niet iedereen is namelijk fan van tattoos en mensen houden van roddels en een tattoo is een fijn gespreksonderwerp. Dus blijf bij jezelf, jij vindt hem mooi en dat is wat telt. 


12. Tattoo zetten: Tijd om te helen
Zorg dat je je tattoo op een goed moment laat zetten. Want je tattoo heeft tijd nodig om goed te helen en als jij morgen op vakantie gaat en de hele dag in de zon ligt en gaat zwemmen, gaat de tattoo ontsteken. Daar zit je echt niet op te wachten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Little Tattoos (@little.tattoos) op

13. Tattoo zetten: Blijf hem bijwerken
Je tattoo blijft mooi als je hem eens in de zoveel tijd laat bijwerken. De kleur wordt minder en hij gaat misschien wat inzakken.