Lifestyle

Deze tips moet je weten voor wat je draagt op je eerste date!

Daten is spannend. Wat gaan jullie doen? Waar gaan jullie heen? Wat als hij eigenlijk niet zo leuk is als dat je dacht? Er komen duizend vragen in je op als je een date plant met een jongen. Misschien is het iemand van Tinder, iemand uit de kroeg, of iemand die je eigenlijk al heel lang kent. Alle dates zijn anders. Toch zijn er echt een paar no go’s die je moet weten als je een eerste date hebt.

1. Iets schoons
Als eerste is het belangrijk dat je iets kiest dat schoon is. Met en schoon bedoelen we niet die broek die je de afgelopen een week elke dag al aanhebt. Het zal vast een leuke broek zijn, maar hij is waarschijnlijk al uitgelubberd en met een beetje pech zitten er ook vlekken op. Nee, kies een broek die lekker zit, maar die er schoon en goed uitziet. Was dat voor die twee weken ook die vieze broek? Zorg dan dat hem nog even hebt gewassen.

 2. Comfortabel
Wil je iets speciaals aan? Dat is helemaal prima. Bedenk wel dat je als je date goed gaat, nog meerdere dates zal hebben en hij dus ziet dat je je voor je eerste date extra hebt opgedoft. Als je je naar een paar dates al minder speciaal kleed betekent dit dat je je op je gemak voelt bij hem.

3. Niet naakt
Kom niet meteen halfnaakt aan op je date. Ben je zelfverzekerd? Durf dan een leuk topje aan te doen waar je armen en schouders bloot zijn. Of een jurkje met een panty. Maar alleen een kort, bloot jurkje is misschien iets te veel wauw-factor.

 4. Check je date van tevoren
Weet van tevoren wat voor date je gaat hebben! Straks kom je in een jurkje aan en gaan jullie karten… Spreek van tevoren dus goed af wat jullie precies gaan doen. Heeft hij een surprise date in gedachten? Vraag dan wel hoe je je moet kleden, zodat je niet voor ‘vervelende’ verrassingen komt te staan.  

5. Niet iets wat je nog nooit hebt gedragen 
Kies iets waar jij je fijn in voelt en wat je al vaker hebt gedragen. Dus niet die nieuwe kanariegele jurk, ook al is hij superleuk. Je weet niet of je je er 100 procent comfortabel in gaat voelen. Draag dan liever iets waarvan jij zeker weet dat je je er lekker in voelt.

6. Haren los
Houd je haar bij voorkeur los. Of in een snelle staart. Maar als je een hele haarstijl wil gaan en deze zakt tijdens de date uit, ben je meer gefocust op je haar dan op de date. Het gevaar is dan ook dat je de hele date aan je haar gaat zitten of telkens een spiegel zoekt om het te checken.

7. Niet te veel make-up
Teveel make up. NO GO. Je wil niet dat hij valt op je dikke make-up laag toch? Liever op dat wat onder die laag zit? Je bent mooi zoals je bent en jongens vinden het vaak een afknapper als je te veel make-up op hebt. Zorg daarom voor een normaler look, met misschien een finishing touch op de lippen als je dat leuk vindt.

8.  Zweetoksels
Nog een tip voor de chicks die snel last hebben van zweten. Een eerste date kan wel wat spanningen met zich meebrengen. Dus zorg dat je sowieso deo hebt opgedaan, en daarnaast is het slim om een shirtje te dragen waar de (eventuele) zweetvlekjes niet zichtbaar zijn. Bij een luchtige blouse is de kans klein dat je ze ziet! 

9. Geen shirts met teksten
Probeer shirts met teksten te vermijden! Het is de eerste date, de eerste indruk. Als je meteen een rare tekst op je shirt hebt staan, kan dit veel vragen opwekken.

10. Geen hakken
Waarschijnlijk vroeg je je al af waar hij bleef, maar een volgende tip is: geen hakken! Hakken is geen goede optie. Je kent de jongen in kwestie nog niet goed en misschien intimideer je hem dan wel, of jullie gaan iets doen waar hakken echt super overdressed is. Hakken is gewoon geen optie.

Lees ook: 

Beeld: Pixabay | Bron: bustle.com, allwomenstalk.com, cosmopolitan.com