Films & Series

Deze kleine spoiler van 13 Reasons Why verandert de hele serie

Na Riverdale is er een nieuwe serie uitgekomen die nét zo verslavend is: 13 Reasons Why. De serie is geproduceerd door Selena Gomez en is spannend en vooral confronterend. Maar er is één ding dat je waarschijnlijk is nog niet is opgevallen. Dit kleine detail verandert de hele serie. Welk detail dat is? Je leest het hier. Let op: dit artikel bevat spoilers!

In 13 Reasons Why volgen we het verhaal de 17-jarige Hannah Baker, een meisje dat zelfmoord heeft gepleegd. De mensen die haar hebben gekwetst, krijgen een doosje met zeven cassettebandjes toegestuurd, waarin ze aan de hand van 13 redenen uitlegt waarom ze tot deze beslissing is komen. Hannah heeft heftige dingen meegemaakt zoals seksueel misbruik en pesten.

Door de afleveringen heen zie je allerlei hints over de voorbereidingen van Hannah en haar zelfmoord. En daar heeft de kleine spoiler met grote boodschap alles mee te maken. In de laatste aflevering zien we dat de mensen die een tape van Hannah hebben gekregen worden ondervraagd. Onder in beeld staat de datum: 10 november 2017. 

Juist, een datum die nog niet is geweest. Hiermee geeft de serie een grote en belangrijke boodschap af. Als dit verhaal in het echt zou gebeuren, had de zelfmoord van Hannah nog niet plaatsgevonden. Mocht je vermoeden dat iemand in de put zit of zien dat iemand wordt gepest: doe er wat aan! Mocht je zelf degene zijn: zoek hulp. We hebben allemaal het vermogen om levens te veranderen!

Lees ook: 

Must reads 👀