Films & Series

10 redenen waarom Riverdale je nieuwe favoriete serie is

Vanaf de allereerste minuut van Netflix’s Riverdale zijn we hooked. We kunnen niet stoppen met kijken naar de levens van Betty, Archie, Veronica, Cheryl en Jughead in het mysterieuze stadje Riverdale. Geen idee over wie we het hebben? Lees dan snel verder, want deze serie à la Pretty Little Liars moet je zien!

Op de redactie zijn we dol op series vol drama en mysterie en daarom zijn we al jaren fan van Pretty Little Liars. Helaas komt er dit voorjaar een einde aan deze spannende serie, maar niet getreurd! Er is namelijk een nieuwe serie vol drama, mysterie en romance. We hebben er al vaker over geschreven en geloof ons, dit wordt je nieuwe favo serie…

1. De serie is de perfecte mix tussen Gossip Girl en Pretty Little Liars
Moord, familiedrama, liefde, fantastische kleding en vriendschap? Riverdale heeft het allemaal. Ennuh, laten we de knappe boys niet vergeten. 😉 Gossip Girl, wie…?

2. Cole Sprouse
De voormalig ‘The Suit Life of Zack and Cody’ acteur is volwassen geworden. En hoe… fiet fieuw! We krijgen het er spontaan warm van.

3. Er komt een tweede seizoen
Niets zo vervelend wanneer je net lekker in een serie zit en de zender besluit te stoppen met het uitzenden. Riverdale is nu al zo’n succes dat er een tweede seizoen is aangekondigd. 

4. Zombies
Ben jij fan van The Walking Dead? Dan moét je deze serie zeker gaan volgen. De kans is namelijk groot dat er zombies naar Riverdale komen. Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans is groot. De producent van Riverdale is namelijk de maker van de populaire stripboekenserie ‘Afterlife With Archie’. In deze serie vechten Archie en zijn vrienden tegen een zombie apocalyse. 

5. Cheryl Blossom
Cheryl is de ultieme bitch en heeft altijd haar woordje klaar. Dit zorgt voor memorabele uitspraken à la Mean Girls. Watch out Regina George, there is a new bitch in town.

6. De kledingstijl van Veronica Lodge
Veronica is een (ex) New York city mean girl die precies weet hoe ze zich moet kleden. Haar vader was namelijk mega rijk voordat hij naar de gevangenis moest voor het verduisteren van geld (GG nostalgie iemand?) en heeft daarom een kast waar je ‘u’ tegen zegt.

7. Jasons moordenaar
Yes! Er is stiekem al verklapt dat we dit seizoen van Riverdale al weten wie Jason Blossom heeft vermoord. We hoeven dus niet zeven seizoenen te wachten zoals bij een andere serie die we kennen… *kuch* Pretty Little Liars *kuch*.

8. Sterke onderwerpen
De makers van Riverdale zijn niet bang om ook zwaardere onderwerpen naar voren te laten komen zoals racisme, depressie en seksueel misbruik. Ook weten ze een goede connectie te maken met het publiek door in te spelen met kwesties die nu spelen onder jongeren.

9. Stranger Things Barb is terug!
Barb was onverwacht de held van de serie Stranger Things en nu is ze terug. Actrice Shannon Purser heeft namelijk een rol weten te bemachtigen in Riverdale. 

10. Archie Andrews
Zucht…

Het allereerste seizoen van Riverdale is te zien op Netflix.

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Must reads 👀