Films & Series

Hoera: er komt EINDELIJK een opvolger van Gossip Girl!

We hebben nu Riverdale en nog heel even Pretty Little Liars, maar het gemis van Gossip Girl is er nog steeds. We missen Blair en haar venijnige opmerkingen, de to die for outfits van Serena en de knappe Gossip Guys. Tot nu toe is er nog geen serie uitgezonden die enigszins op Gossip Girl lijkt, maar daar komt verandering in! Maak kennis met de nieuwe Gossip Girl…

Zender HBO – die ook Sex And The City, Game Of Thrones en Girls uitzendt – heeft een serie gekocht met de naam Prep. De serie is gebaseerd op het boek van Curtis Sittenfeld. Het beste van alles? De verhaallijn lijkt verdacht veel op Gossip Girl. Hieronder lees je alles wat je moet weten over de nieuwe Gossip Girl.

1. We volgen het leven van Lee Fiora
In Prep volgen we het leven van Lee. In tegenstelling tot Blair en Serena, is Lee meer een girl next door. Het wordt heel snel duidelijk dat Lee allesbehalve perfect is. Ze maakt niet altijd de juiste keuzes, net als jij en ik. Het hoofdpersonage is dus hartstikke herkenbaar en dat is alleen maar leuk. 

2. De serie speelt zich af in Massachusetts
New York heeft niet de hoofdrol zoals in Gossip Girl, maar de staat Massachusetts. Geen zorgen, Massachusetts ligt redelijk dichtbij New York en het drama is er absoluut niet minder. 

3. De personages zijn allemaal rijkeluiskinderen
Lee gaat naar een kostschool voor rijkeluiskinderen. Je weet wel, zo’n privéschool waar Serena op zat voordat ze weer terugkeerde naar New York. De personages wonen allemaal op een superdeluxe schoolcampus. En er gebeurt natuurlijk genoeg op de kamers… 

4. Aspeth Montgomery is de nieuwe Blair 
Als Blair jouw favoriete personage is dan hoef je je geen zorgen te maken. Aspeth is een uitstekende vervangster! Ze is de Queen Bee: populair en gevreesd. Het kan niet anders dan dat ook Aspeth van die fantastische oneliners heeft. 

5. Er zijn genoeg hete heren 
Cross Sugarman is dé hete hunk van de school à la Nate, maar er is ook een good guy à la Dan. Deze heren zijn alle reden om de serie eens te kijken, als is het maar onder het mom van research ;-).

6. Lee Fiora heeft een vriendinnengroepje
Hunks zijn belangrijk, maar vriendinnen ook. Gelukkig heeft Lee er genoeg. Haar vaste squad bestaat uit Martha, Dede en Sin Jun. 

7. Prep is diepgaander dan Gossip Girl
We houden van Gossip Girl, maar eerlijk is eerlijk: de serie is wel een beetje oppervlakkig. Prep is diepgaander dan Gossip Girl en zal dan ook serieuze onderwerpen als seksuele identiteit, discriminatie en drugsgebruik bespreken. 

Wanneer de nieuwe serie precies wordt uitgezonden is nog niet bekend, maar we hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken! 

Lees ook:

Beeld: Getty Images | Bron: teenvogue.com