News

Disneyland Parijs is er niets bij! In Londen opent het meest sprookjesachtige park ooit

Fan van Disneyland Parijs? Zorg er dan maar voor dat je over een paar jaar naar Londen kunt, want als je Paramount London mag geloven gaan zij een sprookjesachtig park openen waar Disney bij in het niet valt. Het park wordt nog groter en zou zo’n 4 miljard (!) euro kosten. Wow! Girlscene heeft de eerste beelden. 

Disneyland Parijs lijkt er dus een grote concurrent bij te krijgen. Wie weet reizen we over een paar jaar niet af naar Parijs, maar juist naar Londen! Daar opent aan de rand van de stad een soort Disneyland, maar dan van Paramount London. Met een sprookjeskasteel, een stoet van magische figuren en 5000 hotelkamers klinkt het namelijk net als Disney.



Wat kost dat? Nou, zo’n 4 miljard dus. Dat hebben ze nodig om de glamoureuze Hollywood uitstraling te krijgen, maar dan op de Britse manier. Hoewel mensen in de buurt niet allemaal blij zijn met de plannen voor het park, zou het wel bijna 30.000 banen opleveren en 40.000 bezoekers per dag. Zoals je begrijpt is dat weer goed voor het toerisme en de economie. 



Het park zelf is bijna dubbel zo groot als Disneyland Parijs en de attracties zijn gebaseerd op films en series van Paramount. Hoewel we liever de Titanic attractie vermijden, klinkt een Star Trek attractie juist wel heel cool. Voor 65 euro kun je je daar vast wel vermaken! En anders zijn er nog bioscopen, concertzalen en theaters. Voor nu is het wachten tot 2022, want dan zou het park officieel opengaan. Zet het maar alvast in de planning: in 2022 vlieg jij naar Londen!

Lees ook:

Bron
Beeld: Paramount London

Must reads 👀