Lifestyle

Dit zijn de 12 meest bekende liefdesvormen, welke herken jij?

Liefde. Het is één woord waar we qua basis allemaal hetzelfde idee over hebben. Maar eigenlijk zijn er heel veel verschillende soorten liefde. Ook wanneer het gaat om romantiek. Net zoals dat er heel veel verschillende soorten liefdesrelaties zijn. Girlscene vertelt je er alles over in dit artikel: 12 verschillende soorten liefde die er zijn… 

Nieuwe liefde
Je weet wel: die eerste liefde die je als kind had. Het is naïef, schattig en onschuldig. Je voelt alles voor de eerste keer en dat maakt het alleen maar meer zenuwslopend.

Constante liefde
Dit is het soort liefde dat na verliefdheid komt in een relatie. Je kent elkaar door en door. Jullie hebben goede en slechte tijden gekend en zijn nog steeds bij elkaar. Dit is het soort liefde dat een sterke basis vormt voor een sterke relatie. 

Overdreven liefde
De enige mensen die deze kleffe liefde leuk (en helemaal geweldig) vinden, zijn jij en je geliefde zelf. En gelijk hebben jullie!

Verzotte liefde
Je hoeft de persoon niet eens in het echt te kennen en toch ben je helemaal verzot op die persoon. Het is het idee waar je verliefd op bent. Het is het imago van die persoon wat je je aangetrokken tot voelt. Maar wat als het echt wat wordt? Zouden jullie goed bij elkaar passen? Grote kans van niet. Maar je weet maar nooit…

Vriendschappelijke liefde
Iedereen heeft wel die ene persoon in zijn of haar leven waar het heel erg mee klikt, maar gewoon niet op de romantische manier. Hoe graag je het ook zou willen en hoe lief jullie ook voor elkaar zouden zijn in een relatie: het gaat hem op romantisch gebied gewoon niet worden. 

Neppe liefde
Wat je ook doet, hoe hard je ook probeert, het is er gewoon niet (meer). Deze liefde kan ooit heel echt zijn geweest, maar is na verloop van tijd verdwenen. 

Ware liefde
We weten allemaal wat voor soort liefde dit is! 

Partner liefde
Dit is niet zomaar een verliefdheid: het is een relatie tussen partners. Jullie gaan er echt voor. Ook tijdens de slechtere periodes in jullie relatie. Want dan vechten er jullie alleen maar harder voor. Jullie zijn niet alleen geliefdes, maar ook elkaars beste vrienden. Jullie zijn partners die elkaar door dik en dun zullen steunen. 


Tragische liefde
Iedereen heeft wel een keertje een liefde gehad die gewoon niet meant to be was. Dit kan een verliefdheid zijn geweest die nooit uitgesproken is, maar het kan ook een hele relatie zijn geweest die door andere omstandigheden niet meer vol te houden was. 

Liefde van ouders
Of ze nou bij elkaar zijn of niet, wanneer je een kind samen hebt schept het een band die je met niemand anders hebt. Liefde tussen ouders is speciaal. Zeker wanneer het alle zware testen heeft doorstaan en ze nog steeds bij elkaar zijn en diep van elkaar houden. 

Ongezonde liefde
Bij jullie is het nooit het goede moment. De ene keer gaat hij achter jou aan en wil je hem niet, terwijl de andere keer jij weer achter hem aan gaat en hij jou niet wil. Je weet beter, maar toch kan je elkaar nooit helemaal los laten. Dit komt doordat je eigenlijk wel van elkaar houdt, maar gewoon niet bij elkaar past. Misschien hebben jullie zelfs vroeger wel een relatie gehad, maar het moment voor jullie als stel is gewoon voorbij. 

Oude mensen liefde
Oké, dit klinkt misschien een beetje raar… Maar ook jij moet toch toegeven dat het wel is waar we allemaal naar verlangen. Iedereen is op zoek naar die partner waar je je leven mee wil en kan delen. Niets is schattiger dan het zien van stelletjes waarbij dat geslaagd is. 

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock