Lifestyle

Heftig: Dit meisje heeft geen gezichtsuitdrukking

‘Hè, kijk eens wat vrolijker!’ of ‘Waarom kijk je zo boos?’ zijn opmerkingen die ieder meisje weleens heeft moeten aanhoren. Erg irritant, maar gelukkig kun je er wel om lachen. Jessica krijgt dit helaas elke dag te horen en kan er absoluut niet meer om lachen, zij leidt namelijk aan het Moebius Syndroom. Lees snel verder om te weten wat dit inhoudt.

Vandaag is de dag dat er internationaal aandacht wordt gevraagd voor het Moebius Syndroom. Dit is een aangeboren aandoening waarbij al vanaf je geboorte gezichtsuitdrukkingen ontbreken. De Nederlandse Jessica van der Ende lijdt aan deze zeldzame ziekte. Doordat haar gezicht aan beide kanten verlamd is, heeft ze geen expressie in haar gezicht en kan ze dus bijvoorbeeld niet glimlachen. De twintigjarige lacht dus wel met geluid, maar er ontbreekt iets.

Wereldwijd hebben ongeveer 100 mensen het Moebius syndroom, dokters weten hierdoor vaak weinig over de ziekte. Jessica is verder helemaal gezond, maar vaak denken mensen dat ze ook geestelijk niet in orde is, vertelt Jessica.

Lees ook:

Bron