Films & Series

8 badass vrouwen in films die je gezien moet hebben

Ja, ook in Hollywood zijn jammer genoeg de stoerste rollen voor mannen weggelegd. Maar de badass vrouwelijke personages zijn wel steeds meer in opkomst gelukkig. Ben jij het even zat om films te kijken met alleen maar stoere mannen? Girlscene heeft acht super stoere vrouwelijke personages voor je op een rij gezet! Check snel de lijst om kennis te maken met badass vrouwen in populaire films.

Jane Smith – Mr. & Mrs. Smith
We beginnen met één van de stoerste actrices in Hollywood. Angelina Jolie heeft al heel wat badass rollen op haar naam staan, maar Jane Smith staat toch wel echt op nummer één. Brad Pitt was geen uitdaging voor deze stoere en onafhankelijke spion. 

Katniss Everdeen – The Hunger Games
Ook Katniss Everdeen laat zich in The Hunger Games films niet de les lezen. Katniss staat altijd als eerste klaar om voor haar mede mens te vechten en gaat letterlijk door het vuur voor haar familie. 

Miranda Priestly – The Devil Wears Prada
Een badass lady van een andere orde is Miranda Priestly. Zij is in The Devil Wears Prada de hoofdredactrice van een modetijdschrift en de meedogenloze baas van de hoofdpersoon. Miranda staat helemaal aan de top in de modewereld en is daar natuurlijk niet zomaar gekomen. 

Elizabeth Swann – Pirates of the Caribbean
In de eerste film is Elizabeth nog de klassieke vrouw in nood, maar al snel neemt deze stoere dame het heft in eigen handen. Bij de tijd dat de derde film afgelopen is, is ze een personage waar iedereen mee rekening houdt. 

M – James Bond filmreeks
Deze dame is al door veel verschillende actrices gespeeld, maar Judi Dench blijft toch de bekendste. En dat is niet zomaar! Als de baas van James Bond is ze niet bang om te zeggen wat ze vindt en en om bevelen te geven. 

Nicky Parsons – The Bourne Identity
Nicky begint als één van Jason Bourne‘s vijanden en eindigt als zijn bondgenoot. In de wereld van The Bourne Identity vergt dit veel lef. En dat heeft Nicky zeker! Ze is vindingrijk, slim en heeft sterke vecht moves. 


Black Widow – Marvel films
Natasha Romanova (Black Widow) is wat betreft vechten zonder twijfel de meest badass vrouw in deze lijst. Natasha is één van de beste spionnen en weet zich uit de meest onmogelijke situaties te werken. Daarbij is ze niet bang om voor haar eigen normen en waarden te vechten. Ook wanneer dit niet overeenkomt met die van de organisaties waarvoor ze werkt. 

Nyota Uhura – Star Trek
Ook Nyota Uhura in de laatste Star Trek films laat zich niet snel de les lezen. Nyota is altijd professioneel en de eerste die zichzelf zal opofferen om haar collega’s te redden. Daarbij laat ze haar relatie met één van de andere personages nooit haar werk beïnvloeden. 

Lees ook: 

Bron, bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀