Travel

Solo op pad? Dit zijn de beste plekken om de eerste keer te reizen

Zelfs voor de meest sociale en gezellige mensen is het wel eens fijn om er alleen op uit te gaan. De natuur in om helemaal tot rust te komen of juist naar drukke plekken om nieuwe mensen te ontmoeten. Alleen op reis is er vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Maar niet alle plekken zijn even veilig en fijn voor een meisje alleen. Daarom geeft Girlscene je een aantal bestemmingtips. 

Feesten in Phuket, Thailand
De sfeer en warmte van Ibiza, maar dan een stuk goedkoper: dat is Phuket in Thailand. Elk jaar trekken hier duizenden backpackers naartoe, dus ook als je alleen reist hoef je dat nooit voor lang te zijn. Vrienden maak je snel overdag in de hostels en op het strand en ‘s avonds is het altijd feest. Daarbij is het eten heerlijk in Thailand en ook heel goedkoop. 

Rust en veiligheid in Reykjavik, IJsland
Ga je voor het eerst alleen op vakantie en heb je een wat groter budget om te besteden? Dan is IJsland iets voor jou. Het is één van de veiligste landen op aarde (heel weinig criminaliteit) en de mensen zijn heel open en hartelijk. Daarbij is de natuur van IJsland heel mooi en zijn er meerdere plekken op het eiland die echt een bezoek waard zijn. 

Actief én rustig aan in Costa Rica
Zoek jij op vakantie graag de warmte en ontspanning op, maar wil je tegelijk wel graag bezig blijven met feestjes en allerlei activiteiten? Dan is dit echt de vakantie voor jou. Costa Rica is een smal land dat aan beide kant alleen zee kent. Je bent dus nooit ver van het strand. Echt een tropisch paradijsje dus. 


Op avontuur in Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is één van de meest indrukwekkende landen op aarde qua natuur. Het is daarom ook niet raar dat de omgeving van dit land zo vaak wordt gebruikt om films op te nemen. Het is adembenemend mooi en perfect als je op avontuur wil tijdens je reis. Boek een gids en ga met wat andere alleen-reizigers op pad: in Nieuw-Zeeland is op elke plek wel wat te beleven. 

Helemaal zen worden op Bali in Indonesië
Schrijfster Elizabeth Gilberts koos met haar Eat Pray Love niet voor niets om haar jaarlange reis te eindigen in Indonesië. Dit Aziatische land, net boven Australië, blijft een aparte plek. Vooral Bali heeft iets heel bijzonders. Perfect voor een reis alleen dat meer dan een vakantie is. Dit is dé plek voor een heerlijke vakantie waar je helemaal tot rust komt en ook veel over jezelf kan leren. 

Stijl is alles in Stockholm, Zweden
Er is een reden dat zoveel modellen en ontwerpers (zowel binnen de mode als op interieur gebied) uit Zweden komen. Als er één land is dat van stijl en goede smaak een must heeft gemaakt is het Zweden wel. Vooral snel terug te zien in de streetstyle van de bewoners van de hoofdstad Stockholm. Maar ook in de architectuur zie je het geweldige gevoel voor stijl van de Zweden goed. Daarbij behoren de Zweden tot de top 5 gelukkigste volkeren op de wereld. Dus als je dat eeuwige gezeur in Nederland zat bent en een wat positieve sfeer zoekt zit je hier zeker op je plek.