Lifestyle

9 zoentips waardoor zoenen zoveel fijner wordt

Zowel zoeners als de zoenen zelf zijn er in alle vormen en maten. Iedereen vindt weer andere dingen wel of niet fijn. Maar hoe kom je hierachter? Voor zowel jou als de ander? Door het uit te proberen natuurlijk! Dit en nog veel meer tips en tricks die jouw zoenen veel fijner gaan maken (voor jou en de ander) vind je in dit artikel. 

1. Houd het echt
Vind je hem/haar leuk? Voel je er goed bij? Is het ‘t juiste moment voor je? Wanneer je op al deze vragen ja hebt geantwoord ben je klaar om te zoenen. Zoen nooit met iemand als je er zelf niet comfortabel bij voelt. Houd het echt door bij je eigen gevoel te blijven. 

2. Frisse mond
Zowel voor jou als je zoenpartner geldt dat een frisse adem wel zo fijn is. Zorg daarom dat je mond altijd fris is voor het zoenen. Met kaugum bijvoorbeeld. 

3. Neutrale lippenbalsem
Zijn je lippen snel te droog? Dan is het natuurlijk belangrijk om je lippen gehydrateerd en zacht te houden. Let wel op dat je dit voor het zoenen alleen doet met een neutrale lippenbalsem en niet eentje met een zoet smaakje. Dat vindt de ander misschien niet zo lekker.


4. Zoenen doe je met z’n tweeën
Iedereen heeft weer andere dingen die hij/zij wel of niet fijn vindt. Dus let ook op wat de ander doet en probeer elkaar in hetzelfde ritme te vinden. Zoenen doe je immers met z’n tweeën! 

5. Opbouw is alles
Begin niet gelijk vol overgave of met je beste trucjes. Houd het rustig en laat het langzaam opbouwen tot een intensere zoen. Zo kan je ook makkelijker een fijn tempo opbouwen waar jullie je allebei comfortabel in voelen. 

6. Zuigzoenen zijn zó niet cool
Ze zijn intens, klinken vies en laten lelijke rode plekken achter op je lichaam: nee, zuigzoenen zijn zeker niet sexy en dus echt een no go


7. Er is meer dan alleen lippen
Kunnen jullie tussendoor wel een moment gebruiken om op adem te komen? Dan is het tijd om wat andere delen van het gezicht en de nek te ontdekken.

8. Houd je tong onder controle
Eerste regel van tongzoenen: gebruik je tong spaarzaam. Niemand houdt van te veel tong, dus zet hem alleen in op goede moment en met mate.

9. Waar laat je je handen?
Voor je handen zijn er heel veel opties mogelijk. Hierbij is het ook weer aan jou en je zoenpartner om uit te zoeken wat het beste werkt. Je kan bijvoorbeeld voor een zachte streel over zijn/haar wang gaan of voor een passievolle omhelzing waarbij je zijn/haar schouders vastpakt. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Alles kan! 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock