Lifestyle

Girls Issues: Ik wil weg uit Nederland

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die graag meer van de wereld wilt zien maar nog op de middelbare school zit.

Lieve Girlscene,

Ik heb een enorme drang om te reizen, om de wereld te zien. Al maandenlang heb ik een onrustig gevoel. Ik kan het niet uitstaan om nog langer op dezelfde plek te blijven, vooral niet in zo’n klein saai landje als Nederland. Ik heb een paar jaar in Amerika gewoond en ik vond het daar prachtig. Ik wil dolgraag later terug naar Amerika en daar al die mooie plekken bezoeken. Ik wil niet werken en hier altijd vastzitten. Ik wil graag om de paar jaar verhuizen en de tijd (en vooral het geld) hebben om de wereld te zien. Ik zit nu nog op de middelbare school en ga als het goed is over twee jaar naar de universiteit. Studeren lijkt me best leuk, maar dan het liefst ook in Amerika of Engeland. Dat is helaas erg duur. Ik heb ook al bedacht om een baan te vinden waarbij je veel moet reizen, maar dan moet je meestal naar ontwikkelingslanden en daar hoef ik dan weer niet per se heen. Ik wil graag in een ander land werken en dan niet voor een paar jaar maar voor altijd. Als ik reisprogramma’s op tv zie word ik stikjaloers. Ik wil al die plekken ook zien, ik wil die vrijheid ook hebben! Ik word helemaal depressief als ik eraan denk dat ik later elke dag moet werken, vooral als dat in Nederland is. 

Hebben jullie tips hoe ik hier beter mee om kan gaan? Of weten jullie misschien hoe mijn dromen uit kunnen komen?

Groetjes van een wanhopig anoniem meisje
 

Hi Anoniem,

Dit is helemaal niet gek. Waarschijnlijk zijn er met jou nog vele anderen die deze drang hebben en Nederland misschien wel willen verlaten. Jouw vraag aan ons is hoe je hiermee om moet gaan. We raden je aan om natuurlijk eerst je middelbare school af te maken, want een diploma op zak is wel een echte must. Praat er eens met je ouders of vriendinnen over, wat vinden zij van jouw plannen? Als je klaar bent met school zijn er veel opties. Heb je al gedacht aan een stage in het buitenland of een half jaar studeren buiten Europa? Dit is de ultieme test om te kijken of jij het nog steeds super leuk vindt om in het buitenland te wonen. Omdat je nu nog op de middelbare school zit en toch graag meer van de wereld wilt zien is het een idee om bijvoorbeeld stedentripjes te maken. Dit hoeft niet duur te zijn en het vrolijkt je waarschijnlijk op zolang je nog hier bent. Maak plannen voor de toekomst, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Je vertelt dat je jaloers bent op mensen die werken voor reisprogramma’s. Zoek bijvoorbeeld alvast eens uit welke opleiding zij gedaan hebben, misschien is het ook iets voor jou? De tijd gaat altijd sneller als je leuke dingen in het vooruitzicht hebt staan. En vergeet niet: volg je dromen en ga ervoor!

Heel veel succes.

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl