Lifestyle

11x de betekenis achter jouw gekste dromen

Dromen. Eigenlijk is het maar een raar iets. Het kan hartstikke leuk zijn waardoor je het liefst wil blijven doorslapen, maar het kan ook een enge nachtmerrie zijn. Brrr! Vraag jij je ook weleens af wat jouw droom nou eigenlijk betekent? Girlscene lost het mysterie op en heeft de betekenis gezocht achter de elf meest voorkomende nachtmerries en dromen.

Dit is de betekenis van jouw dromen

1.  Je tanden vallen uit
Droom je dat je tanden loszitten of er zelfs uitvallen? Dit komt voort uit onzekerheid, omdat je tanden een groot deel van je uiterlijk bepalen. Wanneer je geen tanden hebt is de kans groter dat mensen je niet mooi vinden, vandaar deze gekke nachtmerrie.

2. Je wordt achtervolgd
Je wordt achtervolgd en bedreigd, en meestal is het gezicht van de achtervolger niet zichtbaar. Deze droom komt meestal vaker voorbij in een bepaalde periode. Ben je misschien bang dat iemand je iets af probeert te nemen? Meestal betekent een achtervolging dat je de confrontatie niet aan durft te gaan met iets wat je eng vindt. Je rent er dus letterlijk voor weg.

3. Je bent naakt
Je bent met een groep mensen maar hebt opeens geen kleding aan of bent totaal verkleed gekleed voor de situatie. Deze droom geeft aan dat je eigenlijk heel erg kwetsbaar bent. Je hebt het gevoel dat je te veel van je zelf hebt laten zien of bent bang om juist teveel van jezelf weg te geven. Het komt vaak voor bij mensen die net een nieuwe relatie met iemand beginnen of bij een nieuwe baan of opleiding.

4. Je bent voor een deel verlamd
Dit is een duidelijk teken van onmacht. Je voelt je gefrustreerd over iets waar jijzelf eigenlijk niets aan kunt veranderen. Het kan ook zijn dat je je emotioneel verlamd voelt, je hebt bijvoorbeeld moeite om jezelf uit te drukken.

5. Je zit gevangen of opgesloten
Een van de meest vervelende nachtmerries is misschien wel dat je gevangen of opgesloten zit. Gelukkig is de betekenis achter deze droom minder erg dan de nachtmerrie lijkt. Grote kans dat jij in real life ook een beetje vast zit. Gaat het op school niet helemaal lekker of gaat het allemaal niet vlekkeloos tussen je vriendje en jou? Los het op en grote kans dat die nachtmerrie ook verdwijnt.

6. Je valt naar beneden
Je droomt dat je naar beneden valt en nergens aan vast kunt grijpen. Opeens schrik je wakker. Pfoe, gelukkig was het maar een droom! De meest voorkomende oorzaak van deze droom is een gevoel van onveiligheid of de angst om te falen. Je voelt je op dit moment waarschijnlijk minderwaardig in bepaalde situaties. Vertel het aan je vrienden of familie en misschien helpt dit om deze nare dromen te verminderen.

7. Je faalt voor een toets
Deze droom is waarschijnlijk voor velen heel erg herkenbaar. Iedereen heeft wel eens gedroomd dat je zakt voor een toets, véél te laat komt voor een belangrijke presentatie of een 1 haalt voor een tentamen. De enige verklaring die we bij deze droom hebben gevonden is dat je waarschijnlijk ergens niet goed op voorbereid bent.

8. Je maakt het einde van de wereld mee
Maak jij tsunami’s, aardbevingen en andere natuurrampen mee in je slaap? Dit staat voor een belangrijke verandering in je leven. Je vrienden en familie zijn op dat moment nergens te vinden en onbereikbaar. Dit komt voort uit het feit dat deze verandering erg belangrijk voor jou is die jouw leven waarschijnlijk gaat veranderen. Denk aan een nieuwe relatie, opleiding of baan.

9. Je bent met een beroemdheid
Dans jij in je dromen de moonwalk met Michael Jackson of zing jij een duet met Justin Bieber? Dit is helemaal geen vervelende droom eigenlijk! Het betekent dat jij je verwand voelt aan deze persoon of ernaar streeft om zoals hen te zijn. De celeb in jouw droom is waarschijnlijk voor jou een grote inspiratiebron.

10. Je vliegt
Vlieg jij de hele wereld rond? Wohooo, dat is cool! Het heeft ook nog eens een positieve betekenis. Je hebt namelijk je leven volledig onder controle én het gevoel dat je macht hebt over je eigen leven. Jij hebt de touwtjes in handen en dat weet je.

11. Er is geen wc te bekennen
Je moet super nodig plassen maar er is gewoon geen normale wc in de buurt te bekennen! Dit betekent dat je aan ideeën of gevoelens vasthoudt of dingen uit het verleden moeilijk los kunt laten. Het zijn vaak dingen die niet goed voor je zijn daardoor veel stress opleveren in het dagelijks leven.