Lifestyle

‘s Ochtends of ‘s avonds? Dit is het beste tijdstip op de dag om te douchen

Douchen is iets wat we allemaal vrijwel dagelijks doen. Het verschilt per persoon op welk tijdstip je doucht, maar je hebt je waarschijnlijk weleens afgevraagd of het beter is om te douchen in de ochtend of avond… Niemand had deze vraag eerder kunnen beantwoorden, maar gelukkig heeft de Harvard University het antwoord. Lees verder als jij ook benieuwd bent naar welke van de twee beter is…

De antwoorden van het onderzoek:

In de ochtend douchen:
Volgens psychologie-docente aan Harvard University genaamd Shelley Carson, is het ‘t beste om in de ochtend te douchen als je je gestrest voelt door werk of wanneer er druk is om creatief te zijn. Douchen stimuleert namelijk de creativiteit, omdat je hierna relaxed en alert bent. 


In de avond douchen:
Uit het onderzoek is gebleken dat ‘s avonds douchen voor je naar bed gaat goed kan helpen bij mensen die het moeilijk vinden om in slaap te komen. Het douchen helpt je bij het regelen van jouw lichaamstemperatuur, wat er dus uiteindelijk voor zorgt dat je sneller in slaap valt. Christopher Winter, dokter aan de American Academy of Sleep Medicine, zegt hierover: ”De snelle afkoeling nadat je uit de douche of het bad bent gestapt, blijkt de natuurlijke slaapinductor te zijn. Het is een mooie manier om je lichaam te laten denken dat het tijd is om naar bed te gaan.”


Dermatologen adviseren om elke avond een douche te nemen, om de viezigheid en olie die gedurende de dag op je huid komen te reinigen. Daarbij wordt er vastgesteld dat het wisselen van je douche-routine goed is, omdat dit ervoor zorgt dat je dieper in slaap valt.

De uiteindelijke conclusie is dat beide voordelen hebben voor verschillende doeleinden. Op basis van deze doeleinden kan jij voortaan de beslissing maken of je ‘s ochtends of ‘s avonds gaat douchen!

Lees ook:

Bron | Beeld: iStock