Films & Series

11 Gossip Girl verhaallijnen uit het boek die de serie niet hebben gehaald

Vanessa Abrams is kaal, Dan Humphrey een kettingroker en Blair en Chuck werden nooit verliefd. Heb jij Gossip Girl gezien én de boekenreeks gelezen? Dan weet je hoe erg het boek en de serie van elkaar verschillen. De personages heten hetzelfde, maar daar is vrijwel alles mee gezegd. Er zijn dan ook een hoop verhaallijnen uit het boek die de serie nooit gehaald hebben. Kun je je voorstellen dat Blair en Serena een fling hebben? 

Chuck heeft een aap 
In het boek is Chuck apetrots (snap je ‘m?) op zijn huisdier en praat er constant over. In de serie heeft Chuck een hond met de naam Monkey. 

Blair en Serena hebben een fling
In het boek hebben Blair en Serena gezoend, in de serie blijven de twee slechts frenemy’s. 

Jenny heeft enorme borsten
Jenny is klein van stuk, maar heeft enorme borsten waar zij flink de (mannelijke) aandacht mee trekt. Taylor Momsen, de actrice die de rol in de serie op zich heeft genomen, is echter veel langer en heeft geen enorme borsten. De makers van de serie wilden grote borsten niet als eis stellen voor de rol. “Toen Taylor auditie kwam doen voelde het gewoon goed”, aldus de makers. 

Nate ging in rehab
Nate ontmoette Georgina Sparks in rehab en de twee kunnen het goed met elkaar vinden. Nate en Georgina gaan na rehab nog met elkaar om en gaan zelfs met Serena en Blair skiën in Sun Valley. In de serie is het de vader van Nate die verslaafd is en zijn Georgina en hij geen vrienden. 

Blair gaat bijna naar bed met Erik
Erik is in het boek de grote broer van Serena, in de serie is hij haar kleine broertje. Deze verhaallijn zal ook niet in de serie doorgevoerd kunnen worden, omdat Erik homoseksueel is. 

View post on Instagram
 

Dan denkt dat hij homoseksueel is
In het boek werkt Dan in een soort bibliotheek. Hij is enorm in de war nadat hij heeft gezoend met zijn mannelijke collega. In de serie houdt Dan het uitsluitend bij vrouwen. 

De driehoeksverhouding tussen Nate, Blair en Serena gaat de hele reeks door
In de serie speelde de driehoeksverhouding tussen Nate, Blair en Serena alleen in seizoen één toen Nate met Serena naar bed ging terwijl hij een relatie had met Blair. Daarna zijn ze beide nog een keer voor Nate gevallen, maar niet tegelijkertijd zoals in de hele boekenreeks. 

Vanessa is kaal
Vanessa zoals we haar in de serie kennen is to-taal anders in het boek. Vanessa heeft haar hoofd in het boek kaal geschoren en ze draagt altijd kistjes. Bovendien is Vanessa de ex-vriendin van Dan, niet zijn beste vriendin zoals in de serie. 

Blair en Vanessa wonen samen
Kun je je voorstellen dat Blair en Vanessa samenwonen? Wij ook niet, maar in het boek is het toch echt gebeurd. 

Serena is een populaire filmster
In het boek is Serena een actrice en behoort ze tot de A-sterren. In de serie wordt Serena een pr-dame. 

Blair krijgt een pixie-kapsel
Blair heeft een pre-quarter-life crisis, omdat ze op de wachtlijst is gezet bij de universiteit waar ze altijd al van droomde: Yale. Omdat ze niet meer weet wat ze met zichzelf aan moet, knipt ze haar lokken af in een pixie-kapsel. Kun jij Leighton Meester voorstellen met een kort kapsel?! 

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Must reads 👀