Lifestyle

9 ideeën voor een geslaagde date in de winter

Yes! Je bent éindelijk gevraagd door je crush voor een romantische date na drie jaar hopeloos verliefd te zijn geweest. 😉 In de lente en zomer kun je heerlijk samen een terrasje pakken, een ijsje eten, wandelen of een festival bezoeken. Maar wat is leuk om te doen in de herfst en winter? Girlscene geeft je de nodige inspiratie om deze winter makkelijk door te komen wat betreft dates.

Je hebt al je moed bij elkaar geschraapt om je crush mee uit te vragen, maar hebt geen idee hoe nu verder… Of misschien heb je al een tijdje een vriendje en ben je op zoek naar nieuwe ideeën voor een date. Wij hebben een aantal plannen onder elkaar gezet die super leuk zijn om te doen met je lover tijdens de koude wintermaanden. Succes gegarandeerd!

#1 Bezoek samen een voetbalwedstrijd
Misschien niet meteen jouw favoriete bezigheid, maar vast en zeker dat hij het nu al een geslaagde date vindt. Ga naar een wedstrijd van je broer, neefje of collega. Zo ken je altijd iemand, mocht de date geen succes zijn. Na de wedstrijd is er genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een drankje. Tijdens de wedstrijd kun je natuurlijk lekker tegen hem aankruipen. Is je love interest geen fan van voetbal dan kun je ook altijd een hockeywedstrijd, of iets anders bezoeken.

#2 Maak samen een pizza
Het is altijd leuk om samen te koken. Je hoeft niet direct voor chefkok te spelen, je kunt ook gewoon een pizza maken. Begin de date met boodschappen doen. Zo kunnen jullie halen wat jullie lekker vinden en leer je elkaar al wat beter kennen. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan met het maken van de bodem en het beleggen van de pizza. Mocht de date geen succes zijn dan heb je altijd nog de pizza. 😉

#3 Bezoek een bierbrouwerij
Jullie moeten uiteraard wel van een biertje houden als je deze date voorstelt. Tijdens het bezoeken van de brouwerij heb je direct wat te doen en word je wat losser door de biertjes die je proeft tijdens het bezoek. Vaak ben je tijdens een bezoek met meerdere mensen, dit helpt ook om het gesprek gaande te houden.

#4 Ga bowlen
Geen zin in gedoe? Ga dan samen bowlen, dit doet het altijd goed.


#5 Film kijken

Wat het ook altijd goed doet is het kijken van een film. Je kunt naar de bioscoop gaan, maar vaak zijn dit saaie dates omdat je in een bioscoopzaal nu eenmaal niet echt kunt praten. Het is daarom ideaal om je slaapkamer of woonkamer om te toveren tot een bioscoop. Gebruik een beamer om de film te projecteren op een groot scherm of muur en haal wat lekkers in huis. Koop leuke bakjes voor popcorn, bijvoorbeeld bij Action of Xenos, en haal leuke bekers voor het drinken. Zo heb je echt het gevoel dat je in een bioscoop zit.

#6 Stap op de fiets
Stap samen op de fiets om de mooiste wintertaferelen te bezoeken. Komt je BF niet uit de buurt? Laat hem dan al jouw favoriete plekjes zien. Natuurlijk is er ook tijd voor een tussenstop bij jouw favoriete café met een kop warme chocolademelk. Natuurlijk mét slagroom!

#7 Reis door Nederland
Hebben jullie nog een studenten-OV? Ga dan een dag door Nederland reizen en bezoek de mooiste plekken van het land. In de wintermaanden zijn de bossen een echte aanrader, maar ook het strand is een goede optie.

#8 Movie marathon
Kies een trilogie die jullie alle twee leuk vinden, bijvoorbeeld Lord Of The Rings of Harry Potter. Maak je kamer gezellig met kussentjes, lampen en kaarsen. Lukt het niet om alle films te kijken? Dan heb je meteen een excuus om een tweede date te plannen.

#9 Game night
Mannen zijn altijd wel in voor een spelletje. Organiseer daarom samen met wat andere stellen een spelletjesavond. Natuurlijk zit jij samen met je vriend in één team en gaan jullie winnen. Zorg voor genoeg bordspellen én voor een prijs. Zeker weten dat jullie allemaal ontzettend competitief worden en een topavond hebben!

Lees ook: 

Beeld: iStock

Must reads 👀