News

Mensen die veel op Facebook zitten, leven langer

Refresh je Facebook minstens elke vijf minuten, ben je altijd op de hoogte van het weekend van jouw buurvrouw’s nicht en vind je mensen die ‘niks met Facebook doen’ maar raar? Jouw Facebookverslaving (ja, geef het maar toe!) blijkt een heel positieve kant te hebben, want onderzoek wijst uit dat je langer leeft!

Mensen die actief zijn op Facebook, leven langer. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd  in het vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences. 

De onderzoekers van de universiteiten van Yale en Californië onderzochten meer dan 12 miljoen gebruikers van Facebook. Ze legden de gezondheidsdossiers van de gebruikers naast het aantal berichten die de gebruikers op Facebook plaatsten. Wat blijkt? Hoe meer je op Facebook plaatst, hoe gezonder je bent!

Krijg jij veel vriendschapsverzoeken of plaats je vooral foto’s met vrienden en familie? Dan leef je ook langer. Mensen die vaker geschreven berichten delen kampen vaker met gezondheidsproblemen. Heb je helemaal geen Facebook? Geen zorgen, jij hebt ook een langere levensverwachting. 

Het is nog niet duidelijk waarom actieve Facebookgebruikers langer leven, maar het heeft waarschijnlijk te maken met je sociale leven. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat sociale contacten en een goed netwerk bijdragen aan je geluksgevoel. Bovendien plaats je sneller iets op Facebook als het goed met je gaat of als je iets leuks aan het doen bent. Het is dus niet zo dat Facebook je daadwerkelijk gezonder maakt, maar het is slechts een teken dat het goed met je gaat. 

Lees ook:

Bron