Food

Yum! Zo maak je thuis een McDonald’s Big Mac & McWrap

Op de Girlscene redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Ben jij een echte McDonalds fan? Vandaag laten wij je zien hoe jij gewoon thuis een echte Big Mac en McWrap maakt!

Met deze ingrediënten maak je vier Big Mac’s.

♥ Zoetzure plakjes augurk
Piccalilly saus
♥ Mosterd
♥ Ketchup
♥ Mayonaise of fritessaus
♥ een ui
♥ Hamburgerbroodjes
♥ Cheddar kaas
♥ Magere grillburgers
♥ IJsberg sla

We beginnen bij de broodjes! Snijd twee broodjes door de helft. Omdat een Big Mac uit drie broodjes bestaat heb je twee onderkantjes nodig en één bovenkant. Doe een beetje olijfolie, boter, kokosvet, you name it in de pan en leg alle broodjes met de bovenkant omhoog in de pan. Dit zorgt voor een lekker knapperig broodje.

Dan gaan we nu door naar de saus. Dit is misschien wel het állerbelangrijkste… Want wat zit er nou eigenlijk in de saus van een Big Mac? Het lijkt wel alsof McDonald’s recepten strikt geheim houdt, want het is op de website nergens te vinden wat er nou eigenlijk daadwerkelijk in de saus zit. Wij hebben verschillende combinaties geprobeerd en deze combo komt wel héél dichtbij! Snipper een klein stukje van de ui en twee plakjes augurk. Doe dit in een kom met drie eetlepels mayonaise, één eetlepel ketchup, twee theelepels piccalilly en een theelepel mosterd. Doe dit in een keukenmachine zodat alles goed vermengd wordt en klaar is je Big Mac saus.

Bak vervolgens de hamburgers aan beide kanten bruin en dan kunnen we nu beginnen met stapelen!


We hebben de Big Mac goed bestudeerd en het koste ons even de tijd om te ontrafelen hoe het zit met de volgorde. Maarrrr, als het goed is zit dit als volgt:
Broodje, saus, ui, sla, kaas, hamburger, broodje, saus, augurk, sla, hamburger, broodje.

En dan is je Big Mac klaar om opgegeten te worden! Wij hebben de burger aan verschillende mensen voorgeschoteld en hij smaakt dus bijna net zoals de echte Big Mac zoals je ‘m bij de Maccie besteld. Pssst geloof het of niet: deze burger is misschien stiekem nog wel lekkerder dan the real one.

De McWrap
Deze ingrediënten maak je twee McWraps:

♥ Wraps (Ik koos voor megranenwraps)
♥ 1 tomaat
♥ Kipcorns
♥ Cheddar kaas
♥ Honing
♥ Mosterd
♥ Mayonaise of fritessaus

Bak de kipcorns in een pan, zodat ze ontdooien en een lekker krokant laagje krijgen.

Voor de saus heb je twee eetlepels mayo, twee eetlepers honing en een theelepeltje mosterd nodig. Even door roeren, super makkelijk!

Doe de wrap een halve minuut in de magnetron en beleg hem dan als volgt: Eerst een beetje sla, dan twee plakjes tomaat, de kaas, twee kipcorns, saus, weer twee plakjes tomaat en voor de vitamienjes nog een beetje sla ;-). Rollen maar! Hij paste met moeite dicht, dus het is misschien een tip om hem in twee wraps te rollen!

Eet smakelijk!

Lees ook: