Beauty

Zo ben jij binnen één nacht puistvrij

Het is altijd hetzelfde liedje, net de avond voordat je een belangrijke afspraak hebt verschijnt er weer een puist midden op je voorhoofd. Arghh! Puisten zijn helemaal niets om je voor te schamen, maar wel vervelend omdat je er op je best uit wil zien voor die eerste date of sollicitatie. Met deze tips word jij wakker met een stralend gezicht zónder puisten!

Let op: gebruik deze tips niet elke dag omdat het niet alleen de puist, maar ook de huid eromheen uitdroogt. Gebruik de tips dus alleen als het noodlot al is toegeslagen. 😉 Heb jij last van veel puistjes en onzuiverheden lees dan nog even dit artikel om te lezen hoe je er van af komt.

Zo ben jij binnen één nacht puistvrij

#1 Citroensap
Citroensap kan dé oplossing zijn om je krater als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Citroensap droogt de puist namelijk uit waardoor hij sneller weggaat. We like! Dep met een wattenstaafje een beetje sap op het puistje en laat deze een nachtje intrekken. Je wordt wakker met een stralend huidje.

#2 IJs
Sta jij op het punt de deur uit te gaan en schrik je plotseling van een mega puist op je kin? Stress niet, gebruik gewoon deze tip! Pak een ijsblokje en wikkel hem in een schone(!) theedoek. Laat de theedoek op de puist en je zal zien dat de ontsteking en de roodheid minder wordt.

#3 Honing
Naast citroensap werkt honing ook goed tegen puistjes. Honing dood namelijk de bacteriën en daarnaast heeft honing een hydraterende werking. Win-win situatie. 😉 Smeer een beetje honing op de puist en laat dit minimaal één uur inwerken. Spoel de honing af van de puist en aanschouw het resultaat.

#4 Zeezout
In veel producten tegen puistjes zit zeezout verwerkt, niet voor niets want het werkt namelijk perfect om de bacteriën te doden en puisten te laten uitdrogen. Maak zelf een mengsels door twee eetlepels water te mengen met één eetlepel zeezout. Breng dit aan met een wattenstaafje en laat het goedje ‘s nachts goed intrekken.

#7 Tea-tree
Tea-tree werkt antibacterieel en helpt de poriën op te schonen. Let maar eens op producten tegen puisten, veel van hen bevatten ook tea-tree. Je kunt ook gewoon tea-tree olie kopen en aanbrengen op puistjes en onzuiverheden. Tea-tree heeft een ontstekingsremmende eigenschap waardoor de roodheid en de ontsteking afneemt.

#6 Tandpasta
Wie wist dat tandpasta tegen puistjes kon werken? Tandpasta bevat kiezelzuur en dit droogt puistjes uit zodat ze minder worden. Let er wel op dat je natuurlijke tandpasta gebruikt. Sommige tandpasta’s bevatten sodium lauryl sulfaat, dit kan de huid doen irriteren en dat willen we natuurlijk niet!

#7 Aspirine
Aspirine werkt tegen (bijna) alles, zelfs tegen puistjes! Maal een pilletje fijn en doe er wat water bij zodat het een pasta wordt. Breng dit mengsel aan en je ziet dat de puist snel verdwijnt. Aspirine heeft een ontstekingsremmende werking en is daarom perfect om te gebruiken.

#8 Bananenschil
Dit lijkt misschien een gekke oplossing, maar hij werkt wel! Bananenschillen helpen namelijk niet alleen bij insectenbeten, maar ook bij puistjes. Wrijf voordat je gaat slapen met een bananenschil over je gezicht om puistjes te verminderen.

#9 Groene thee
Groene thee zit vol antioxidanten en is heel goed voor de huid. Laat een zakje trekken in heet water en haal nadat de thee goed is ingetrokken het zakje uit het kopje. Laat het zakje afkoelen en leg hem daarna op de plekken met puisjes. Wij zijn al fan!

Bron, bron

Shop hier onze favoriete producten voor een gezonde huid