Lifestyle

Bewezen: dit is de perfecte leeftijd om te trouwen

De perfecte locatie, een joekel van een ring en natuurlijk de allermooiste jurk. Misschien ben je al als klein meisje jouw droombruiloft aan het plannen of wellicht krijg je het spaans benauwd bij de gedachte van trouwen. Trouwen is niet voor iedereen, maar toch hebben wetenschappers onderzoek gedaan naar de beste leeftijd om in het huwelijksbootje te stappen. Lees je mee? 

Tegenwoordig eindigen veel huwelijken in een scheiding, dat is natuurlijk niet hoe je jouw toekomst voor je ziet. Als jij de minste kans wil hebben om scheidingspapieren te ondertekenen dan kun je het beste trouwen tussen de 28 en 32 jaar. Onderzoekers van de University of Utah hebben ontdekt dat stelletjes die binnen deze leeftijdscategorie trouwden minder kans hebben om te scheiden in de eerste 5 jaar na de bruiloft.

“Te vroeg trouwen is riskant, maar te laat trouwen ook. Als je trouwt als je eind 20 en begin 30 bent dan zit je goed”, zegt Jordan Weissman van Slate Magazine, het blad dat het onderzoek heeft gepubliceerd. Als je jong trouwt is de kans op scheiding groot doordat jullie in de loop der jaren flink veranderen en kans hebben om uit elkaar te groeien. Trouw je na je 32ste en ben je lange tijd single geweest dan zijn jouw single-trekjes er veel moeilijker uit te slijten…

Maar hé, als je de ware nu al hebt gevonden of pas veel later tegen het lijf loopt: dat voel je zelf wel aan. Of je wil misschien helemaal niet trouwen, dat kan natuurlijk ook :-).