Films & Series

Zo ziet Ash van Pokémon er in het echt uit

“I wanna be the very best!”. Als klein meisje zat je aan de buis gekluisterd voor Pokémon en dankzij Pokémon Go zijn jouw jeugdhelden na jaren weer terug in jouw leven. Als we het hebben over de 10-jarige Ash Ketchum dan hoeven we jou natuurlijk niks meer te vertellen, want je weet precies wie zijn favoriete Pokémon is (Pikachu!) en wie zijn beste vrienden zijn (Brock en Misty!), maar je weet vást niet wie zijn stem inspreekt. Bereid je maar voor, want verwacht je niet!

Ash reist de hele wereld over met zijn Pikachu, terwijl ze onderweg veel Pokémon vangen en verslaan. Ash is gewoon het coolste jongetje dat er is! Elke aflevering zaten we weer op het puntje van onze stoel bij de razendspannende battles om de gym badge. Het vechten ging er redelijk intens aan toe. Waar je waarschijnlijk niet aan denkt is dat deze scènes best veel vragen van de stemacteurs. Die scènes zijn inderdaad intens om te doen, bevestigt de stemacteur van Ash. 

De stem van Ash wordt ingesproken door Christa Lips. Ja, je leest het goed. Ash wordt ingesproken door een vrouw! Stemmen van Toen interviewde de stemactrice over de bijzondere serie waar al tientallen seizoenen van zijn. Stemacteurs zijn namelijk gewend om aan korte projecten te werken, maar Christa heeft Ash jaren mogen inspreken! 

In de onderstaande video zie je hoe Ash (aka Christa) er in het echt uitziet, hoe haar stem is gekozen én hoe een stem inspreken eraan toegaat: 

Lees ook: