Films & Series

Hartverscheurend nieuws over het echte Fault In Our Stars stel

Het is een verhaal dat duizenden mensen heeft geraakt. Als je de film hebt gezien of het boek hebt gelezen, heb je vast en zeker een traantje weggepinkt. The Fault In Our Stars gaat over twee jonge kankerpatiĆ«nten die steun bij elkaar vinden. Helaas is dit fictieve verhaal de realiteit voor Dalton en Katie Prager. Het getrouwde stel heeft allebei taaislijmsziekte, maar helaas hebben we hartverscheurend nieuws over de twee…

Hazel en Augustus hebben op iedereen een diepe indruk achtergelaten. Net als het jonge stel Dalton en Katie. Hun verhaal lijkt erg veel op dat van Hazel en Augustus. De twee leerden elkaar vijf jaar geleden kennen, het was het lot dat ze bij elkaar bracht. Dalton en Katie zijn beide geboren met de dodelijke taaislijmsziekte. Hoewel het hen werd afgeraden om samen te komen vanwege het risico voor hun gezondheid, was de liefde sterker. Het stel trouwde twee jaar later. 

Samen gingen ze de strijd tegen taaislijmziekte aan. Er leek licht aan het einde van de tunnel toen Daltons transplantatie geslaagd was. Daarna kreeg hij lymfeklierkanker, wat hij uiteindelijk ook overwon. Maar toen werd hij getroffen door een longontsteking en virale infectie. Helaas ging Dalton steeds meer achteruit. De afgelopen twee weken lag hij op de intensive care, 500 kilometer verwijderd van zijn vrouw Katie. Hij zou worden overgeplaatst naar een ziekenhuis in de buurt, maar zo ver kwam het niet. 

Dalton was te zwak om naar het ziekenhuis in de buurt te vliegen. Zo zwak, dat hij het niet meer zou redden. Hij overleed afgelopen weekend op 25-jarige leeftijd. Katie kon hem geen afscheidskus geven: de twee moesten afscheid nemen via FaceTime… Hier blijft het hartverscheurende nieuws niet bij. Deze maand heeft Katie te horen gekregen dat de dokters niets meer voor haar kunnen doen, omdat haar transplantatie niet heeft gewerkt. 

Ondanks alles geeft Katie niet op. Ze is nu druk bezig met een crowdfunding om Daltons begrafenis en openstaande medische rekeningen te kunnen betalen. 

Lees ook:

Bron