Films & Series

8 memorabele spin-off series

Spin-off series: een televisieserie of film die ontstaan is uit een al bestaande serie of film. Sommige spin-off series zijn zo goed dat we helemaal vergeten zijn dat ze niet het origineel zijn! En dat ze af en toe zo snel van de buis gehaald worden omdat het geen succes bleek te zijn. Hoeveel spin-off series ken en kijk jij nog? Girlscene duikt voor jullie in de nostalgisch wereld van de spin-off series. 

Teen Mom van 16 and Pregnant
Eigenlijk is dit meer een vervolg dan een spin-off. De producers van MTV waren namelijk wel de laatsten die hadden gedacht dat 16 and Pregnant zo populair zou worden dat de tienermoeders in één klap beroemd werden. Vanaf de eerste aflevering sloeg de serie al aan en er kwamen in later jaren ook nog een Teen Mom 2 en Teen Mom 3 bij.

Private Practice van Grey’s Anatomy
Vanaf de allereerste scène waarin ze verscheen was Addison een hit in Grey’s Anatomy. Althans… voor de kijkers dan. Derek en Meredith dachten daar heel anders over. Het was dan ook alleen maar logisch dat de ex-vrouw van Derek op een gegeven moment weer uit Seattle vertrok. Gelukkig was het voor de makers van de serie inmiddels al duidelijk dat wij als kijkers heel erg gehecht waren geraakt aan Addison. Daarom kreeg ze haar eigen serie en daarmee was de spin-off serie Private Practice geboren.

The Originals van The Vampire Diaries
Toen de ‘original vampires’ in seizoen 2 van The Vampire Diaries voor het eerst werden geïntroduceerd had niemand gedacht dat deze personages zo populair zouden worden dat ze het drie seizoenen zouden volhouden. Laat staan dat ze na die drie seizoenen hun eigen show zouden krijgen! To be continued…

Fear the Walking Dead van The Walking Dead
The Walking Dead is één van de meest bekende en geprezen series van dit moment. Maar wisten jullie al dat deze serie ook een spin-off heeft? Het heet Fear the Walking Dead en speelt zich af in de grote stad Los Angeles. Net zoals bij het origineel begint het verhaal net voor de zombie epidemie uitbreekt. In Amerika zijn ze inmiddels begonnen aan het tweede seizoen en in Nederland wordt het ook op AMC uitgezonden.

Ravenswood van Pretty Little Liars
Kent iemand deze nog? Misschien wel als we je helpen herinneren dat PLL hottie Caleb halverwege seizoen vier in één keer vertrok uit Rosewood en daarmee ook uit de serie. Voor iedereen die Ravenswood niks vond of het nooit heeft gekeken was er aan het begin van seizoen vijf gelukkig weer goed nieuws: Ravenswood stopte na één seizoen al en hoofdrolspeler Tyler Blackburn keerde terug naar Pretty Little Liars. Stiekem hoopt iedereen die wél deze spin-off serie keek dat de show ooit nog terug zal keren en het een goed einde krijgt.

View post on Instagram
 

The Carrie Diaries van Sex and the City
Toen Sex and the City de populairste vrouwenserie op tv was zat jij nog op de basisschool. Maar toen de spin-off serie The Carrie Diaries uitkwam werd de show massaal bekeken door de jongere generatie fans. Jammer genoeg was het niet meant to be en heeft de stijlvolle jaren tachtig serie niet meer dan twee seizoenen gekend.

Joey van Friends
Friends is natuurlijk dé serie van de 90’s, maar in ons Netflix tijdperk is geen serie te oud om nog te volgen. Alles kan van begin tot eind opnieuw bekeken worden. Friends is en blijft natuurlijk een klassieker. Maar is de maar twee seizoenen durende spin-off serie Joey ook zo bekend? Of heeft deze serie zijn beste tijd allang gehad?

The City van The Hills
Het begon ooit allemaal met realityserie Laguna Beach: The Real Orange County. Deze serie is in Nederland nooit zo bekend geworden maar toen The Hills op de buis verscheen was het raak. De serie werd steeds populairder en ook toen één van de hoofdpersonen, Whitney, van Los Angeles naar New York City vertrok bleven veel fans toegewijd de levens van de modestudenten volgen.

Lees ook:

Bron

Door: Roos Sipkes

Must reads 👀