Girls Issues

Girls Issues #17: ‘Ik durf mijn baan niet op te zeggen’

girls-issues-17

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Ik durf mijn baan niet op te zeggen’

Leanne (21) vindt het moeilijk om nieuwe vriendinnen te maken.

Lieve Girlscene,

Al ruim een jaar zit ik niet erg goed in mijn vel en wisselt mijn stemming iedere dag. Dit is eigenlijk gekomen nadat ik mijn opleiding heb afgerond. Sindsdien weet ik niet zo goed wat ik wil doen. Daarom heb ik er toen voor gekozen om van mijn bijbaan mijn vaste baan te maken. Ik doe dit werk nu ruim een jaar en ik merk dat ik het totaal geen uitdaging meer vind en met tegenzin aan het werk ga. Ook ben ik aldoor erg gestrest en moe wanneer ik naar huis ga.

Ik ben er nu éindelijk achter gekomen dat ik een nieuwe opleiding wil gaan volgen. Deze zal ik zelf moeten bekostigen en ik zal minder moeten werken of zelfs misschien stoppen. Ik durf dit alleen niet te vertellen aan mijn baas en collega’s, omdat het dan voelt alsof ik hen in de steek laat en omdat ze dan iemand moeten aannemen die mijn (leidinggevende) functie over moet nemen. Maar als ik er langer mee wacht komt die opleiding er nooit van en zit ik vast in de cirkel waar ik nu in zit.

Hebben jullie alsjeblieft advies voor mij?

Liefs Leanne

Lees ook:
Girls Issues #16: ‘Mijn puistjes gaan maar niet weg’

Lieve Leanne,

Voor deze kwestie hebben we slechts één advies: volg je hart. Natuurlijk is het moeilijk om te vertellen aan je baas dat je gaat stoppen, maar je hebt maar één leven en je moet doen waar je gelukkig van wordt. Je geeft aan dat je het leven dat je nu leidt niet leuk vindt, dat je vaak moe en gestrest bent. Je zit duidelijk niet op je plek. Wil je de rest van je leven het werk blijven doen dat je nu doet? Nee toch? Dan is het nu tijd om die andere opleiding te volgen.

Over een aantal jaar, wanneer je misschien toe bent aan een gezin, wordt het volgen van een opleiding alleen maar moeilijker. En je wilt je dagen toch niet slijten op een werkplek waar je niet gelukkig bent? Vertel je baas ruim op tijd dat je hen gaat verlaten omdat je een opleiding gaat doen. Hij zal dit heus wel begrijpen! En, even heel egoïstisch gezegd: het is zijn probleem dat hij een nieuwe werknemer moet zoeken. Je kunt hem daarin ondersteunen door op tijd aan te geven dat je weggaat, en in je eigen netwerk rondkijken, maar verder moet hij dit als baas zijnde oplossen. Je zult in het leven zelf de (moeilijke) keuzes maken waar je gelukkig van wordt.

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.