Real life

Girls Issues: Ik ben verliefd op de ex van mijn vriendin

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wil omdat ze verliefd is op de ex van haar vriendin.

Hey Girlscene,

Ongeveer twee maanden geleden werd ik uitgenodigd op de sweet 16 van een vriendin. Het was een gezellige nacht, we zaten rond het kampvuur met een hoop mensen, lagen in onze tenten wat te praten en aan drank was er zeker niet tekort. Mijn vriendin heeft sinds kort een vriend, maar heeft duidelijk ook nog gevoelens voor een ex van haar waar ze tot een half jaar geleden mee samen was. Aan het begin van de avond leerde ik haar ex kennen en kwamen we te weten dat ik volgend jaar bij hem in de klas kom te zitten. Die nacht had iedereen echt al teveel op en hebben haar ex en ik gekust. Niet meer.

Ik voelde me er enorm schuldig over maar realiseerde de volgende dag dat we gewoon teveel gedronken hadden en dat het niets te betekenen had. Maar toen stuurde hij me een berichtje via Facebook en raakten we aan de praat. Ondertussen zijn we twee maanden verder, hebben we al erg veel afgesproken en is hij zelfs al blijven slapen. We hebben een relatie. Nu weet ik echt niet wat ik moet doen, ik houd echt van hem en voel me ontzettend gelukkig bij hem. Maar we moeten steeds opletten tegen wie we over ons vertellen, want we willen niet dat mijn vriendin het te weten komt. Nu hebben mijn vriendinnen me al honderden keren gezegd dat ik het gewoon aan haar moet vertellen maar dat durf ik niet. Ik weet 100% zeker dat ze mij het nooit vergeeft, en bovendien hebben we erg veel gemeenschappelijke vriendinnen die voor haar kiezen… Help!

Beste anoniem,

Oei, je zit in een lastige situatie. Aan de ene kant ben je onwijs verliefd en aan de andere kant wil je je vriendin niet kwijt. Natuurlijk is er een ongeschreven regel dat je niet aan de ex van je vriendin komt, maar wij begrijpen ook dat liefde zich niet laat sturen. Wat vindt je vriend van de situatie? Het is immers zijn ex. We snappen dat je bang bent om het aan je vriendin te vertellen, maar wij raden je toch aan om dit te doen, hoe eng het ook is. Als ze er later zelf achter moet komen is ze waarschijnlijk nog veel bozer.

Probeer haar uit te leggen dat je gevoelens serieus zijn en je begrijpt dat je haar pijn doet. Misschien wordt ze inderdaad wel heel erg boos, maar als je serieus bent met je vriend komt ze er toch een keer achter. Beter dat ze het dan van jou hoort dan van anderen. Probeer ook niet in paniek te raken als ze uit haar slof schiet, want ze heeft het recht om boos te zijn. Geef haar ruimte om de situatie te verwerken en zoek na een paar dagen weer contact. Je hebt haar vertrouwen ernstig beschadigd en dit moet je langzaam terugwinnen.

Wat betreft je andere vriendinnen blijft het lastig. Probeer hen uit te leggen wat er precies gebeurd is en vertel dat je het echt heel erg vindt. Als het echt je vriendinnen zijn komt het allemaal wel goed.

Praat met je vriend en bespreek samen hoe jullie dit nieuws gaan vertellen. Het is moeilijk, maar je kunt het echt. Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: iStock

Must reads 👀