News

Goed nieuws voor iedereen die naar Burning Man wil!

Iedereen die bekend is met festivals kent ongetwijfeld Burning Man wel. Sterker nog, iedere festivalliefhebber heeft Burning Man waarschijnlijk hoog op het nog te bezoeken-lijstje staan! Helaas vindt Burning Man altijd plaats in Amerika en is dat niet alleen een verre reis, maar ook een dure reis. Tot nu, want het festival wordt hier in de buurt georganiseerd.

Burning Man is misschien wel het festival der festivals. Alhoewel, ze profileren zichzelf niet als festival. Het schijnt een hele belevenis te zijn om erbij te zijn en als je eenmaal bent geweest is de kans groot dat je het jaar daarop wéér wil gaan. Helaas is het mede vanwege de afstand (en €€€) voor veel mensen niet mogelijk om helemaal naar Amerika af te reizen. Gelukkig hebben wij goed nieuws: Burning Man komt naar Nederland. NEDERLAND ja! Hoe cool?

Burning Man Netherlands is van plan om de Amerikaanse gedachte van Burning Man hier door te zetten door een Nederlandse variant te organiseren. Het festival draait om 10 ‘principes’, waarvan schenken, zelfredzaamheid en participeren onder andere belangrijk zijn. Op de site van Burning Man Netherlands lees je er meer over. Het eerst evenement vindt komende maand al plaats. Where The Sheep duurt drie dagen en begint op 29 juli op de Veluwe. PS: Je moet lid zijn van de Burning Man community om kaartjes te kopen.

Wil jij naar Burning Man in Nederland?

Bron

Must reads 👀