Beauty

4 huidverzorgingsproducten die de jonge huid nodig heeft

Als je voor het eerst met huidverzorging begint is het nogal lastig om te bepalen wat je precies nodig hebt. Begrijpelijk, want de keuze is reuze. Niet alleen moet je bepalen welk huidtype je hebt, daarna moet je ook nog eens kiezen welke producten je nodig hebt. Maar wat heeft de jonge huid eigenlijk nodig? Girlscene helpt je een handje!

Het is best lastig om voor jezelf te bepalen wat je huid nodig heeft als je nog niet veel over huidverzorging en je eigen huid weet. Daarom raden we je eerst aan om erachter te komen welk huidtype je hebt. Dat kun je doen door naar een specialist te gaan, maar er zelf achterkomen is ook een optie! Eerder schreven we er (hier) al een artikel over. Lees dat artikel nog even terug als je wil weten of je een normale, droge, vette, gevoelige of gemengde huid hebt. Houd vervolgens je huidtype in gedachten als je gaat shoppen voor de huidverzorgingsproducten! Wij raden aan om de volgende vier producten in je mandje te stoppen. 


PS: Gebruik je reinigingsdoekjes? Lees dan hier waarom je dat beter niet kunt doen.

1. Dagcrème
Het maakt niet zoveel uit wat voor huidtype je hebt, want eigenlijk staat het al vast dat iedere huid hydratatie nodig heeft. Alleen heeft de droge huid nu eenmaal iets meer nodig dan een vette huid! Dat betekent niet dat iemand met een droog huidtype twee lagen dagcrème moet smeren. Eigenlijk is het heel simpel: koop de dagcrème die voor jouw huidtype geschikt is, want dat zou prima moeten werken. PS: je kunt je dagcrème ook ‘s avonds gebruiken als je een beetje lui bent.

Glimt je huid snel in de zomer? Probeer dan een matterende dagcrème, zoals deze van Etos (€2,49).  

2. Cleanser
Een cleanser is een huidverzorgingsproduct dat je huid schoonmaakt aan het einde van de dag. Uiteraard kun je het ook ‘s ochtends gebruiken! Het is belangrijk om je huid goed schoon te maken om onzuiverheden zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast trekt je huid vuil en stof aan en wie weet zweet je wel gedurende de dag. Het is dan prettig om dat vieze laagje te verwijderen. Onthoud één ding: als je huid na het reinigen trekkerig en droog aanvoelt gebruik je waarschijnlijk een cleanser die niet bij je huid past. Je huid hoort na het wassen normaal aan te voelen. In dat geval kun je ook micellair water proberen, zoals je op de bovenstaande foto ziet. Hiermee reinig je jouw huid op een milde manier, maar vaak heb je hier iets meer van nodig om je huid schoon te krijgen.

Lees hier meer over je huid reinigen.

3. Scrub
Om onzuiverheden en een doffe huid te voorkomen is het derde product op je lijstje een scrub. Een scrub is vaak een soort gel of crème met bolletjes die de huid gladmaken. De scrubdeeltjes verwijderen dode huidcellen die normaal gesproken onzuiverheden vrij spel geven. Bovendien verliest je huid de natuurlijke glans als je niet eens per week scrubt. Een scrub mag daarom niet ontbreken in jouw badkamer! Lees op de achterkant van de verpakking hoe vaak je jouw scrub het beste kunt gebruiken. Wederom geldt dat je huid daarna zacht moet aanvoelen en niet droog en trekkerig. Is dat wel het geval? Dan gebruik je niet het geschikte product voor jouw huid.

4. Masker
Tot slot raden we aan om altijd een gezichtsmasker in huis te hebben. Dit kunnen losse maskers zijn, maar ook een masker uit een tube of een pot. Zorg wederom dat je een masker kiest dat past bij je huidtype. Een vettere huid heeft bijvoorbeeld baat bij een diepreinigend masker, terwijl een voedend masker meer geschikt is voor een droge tot normale huid. 

Welke huidverzorgingsproducten heb jij in huis?