Lifestyle

7 gratis dates die perfect zijn voor deze zomer

Ben je op zoek naar leuke ideetjes voor daten in de zomer, maar heb je niet echt een goed idee? Er is natuurlijk genoeg te doen, maar de kans is groot dat je een ook weleens iets anders wil en dat je ook niet echt budget hebt om iets heel speciaals te doen. Een leuke date hoeft geen geld te kosten, sterker nog, een leuke date kan gewoon gratis zijn!

1. Danslessen via YouTube
Hoe leuk is het om samen met je misschien wel toekomstige lover danslessen te volgen? Normaal gesproken zijn danslessen redelijk duur en de kans is aanwezig dat je daar geen geld voor hebt. Maar de oplossing is simpeler dan je denkt. Online zijn verschillende soorten danslessen te vinden. Ga je voor een lesje salsa of toch voor de tango? It’s up to you!

2. Ga naar het strand voor een sportdate
Naar het strand gaan met je date kan ongemakkelijk zijn. Je ligt dan maar een beetje naast elkaar te liggen en je weet niet zo goed wat je moet zeggen. Ga daarom lekker samen sporten op het strand. Volleybal, badminton of even bootcampen: er is genoeg te doen. Als je weet dat je date niet zo’n sporter is, dan kun je deze dare beter overslaan.

3. Plan een fietstocht zonder eindbestemming
Wanneer je een fietstocht zonder eindbestemming plant, kom je ongetwijfeld op een leuke plek uit. Anders zit je continu in je hoofd met de ‘zijn we er al’-gedachte en dat is soms niet heel bevorderlijk voor de sfeer. Ga daarom gewoon fietsen zonder doel!

4. Wees toerist voor een dag
Kies een leuke stad in de buurt en ga voor de toeristen tour. Gegarandeerd dat er een aantal heel leuke plekjes in de stad zijn die je nog niet kent. Ga samen met je date lekker door de stad struinen en maak foto’s van de stad. Neem zelf wat te eten en drinken mee en ga bijvoorbeeld picknicken in een leuk park.

5. Ga marshmallows eten
Hoe lekker is het om marshmallows te roosteren? Je hebt alleen een barbecue/kampvuur of wat dan ook en marshmallows nodig. Dit is dus niet helemaal 100% gratis, maar als je het goed doet hoeft dit bijna niks te kosten. Ga gezellig samen bij het vuur of de barbecue zitten en leer elkaar beter kennen!

6. Ga grappige films kijken
Een avondje Netflix is natuurlijk altijd een goed idee, maar kies niet voor de romantische films, maar ga voor de grappige films. Kies een film die jullie allebei leuk vinden of waarvan je denkt dat die leuk is en have fun! Zo kom je er meteen achter of je date een beetje humor heeft of niet. 😉

7. Wandelen
Wandelen in de natuur is heel fijn en helemaal als het zonnetje schijnt. Daarom is wandelen best wel een goed idee voor een zomerdate. Het kost je geen geld en je kunt je toch een dag(deel) vermaken!

Wat lijkt jou een leuke date voor de zomer?

Must reads 👀