Beauty

5 fouten die jij maakt bij het wassen van je haar

Kraan aan, water laten stromen, haren goed nat maken, beetje shampoo erin en uitspoelen maar! Haren wassen; het is geen hogere wiskunde, maar toch kun je dit ook fout doen. De manier waarop je je haren wast is namelijk allesbepalend voor de conditie van je haar. Wanneer je je haar niet juist wast kan het sneller afbreken, de kleur vervagen en wordt het slap. Don’t worry, wij hebben de meest voorkomende fouten even onder elkaar gezet zodat je vanaf nu weet hoe het wél moet. Kom maar op met dat prachtige, gezonde haar! 

Fout #1
We know… het is super verleidelijk om zo lang mogelijk in bed te blijven snoozen. Maar wanneer je moét douchen om een beetje menselijk de dag door te komen, is genoeg tijd een echte must. Even snel met je koppie onder de kraan omdat je nog maar vijf minuten de tijd hebt is een echte no go. Je haar moet namelijk écht goed nat zijn voordat je shampoo aanbrengt. Je haar onder een kraan nat maken is dus niet genoeg. Shampoo verliest namelijk zijn werking wanneer je haar niet goed nat is. Je kunt die vijf minuten dus beter aan iets anders besteden ;-). Weet je dat je ’s ochtends niet goed je bed uit kunt komen, maar wil je wel douchen? Neem dan ’s avonds een douche! Kun jij morgenochtend nog heerlijk snoozen.

Fout #2
Echt ‘vies’ wordt je haar niet zo snel, gebruik daarom enkel shampoo op plekken waar het nodig is. Leg de focus op de hoofdhuid en de vettige delen hieromheen. Conditioner daarentegen breng je aan op droge plekken, dit zijn vaak de punten van het haar. Het heeft geen zin om conditioner aan te brengen door het hele haar, dit maakt het haar alleen maar zwaarder. Daarnaast kan het ook de oliebalans op de hoofdhuid in de war brengen waardoor je haar sneller vet wordt. En dat willen we juist voorkomen met een wasbeurt!

View post on Instagram
 

Fout #3
Misschien heb je gister zoveel droogshampoo in je haar gesprayt dat je denkt dat je flink moet scrubben om alles eruit te krijgen, maar niets is minder waar. Scrubben is namelijk super slecht voor je hoofdhuid. Je hoofdhuid is een gevoelige plek waar je voorzichtig mee moet omgaan. Denk maar eens terug aan je bezoekje bij de kapper, heerlijk toch hoe zij jouw haar wassen! Probeer thuis dit gevoel vast te houden en wees voorzichtig met je haar en hoofdhuid. Daarnaast is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn met nat haar. Nat haar is namelijk zeer breekbaar. Douche je in de avond, zorg dan dat je haar droog is voordat je gaat slapen. Op deze manier is je haar veilig :-).

Fout #4
Vooral in de ochtend is er niets fijner dan een warme douche, heerlijk even rustig wakker worden. Onbewust draaien we de kraan steeds warmer, maar dit is zeer schadelijk voor je haar. Té heet water zorgt er namelijk voor dat die prachtige kleur waarvoor je zo lang bij de kapper hebt gezeten langzaam vervaagd (oh no!). Door de warmte van het water gaan je haren namelijk ‘open’ staan waardoor ze vocht en keratine verliezen. Dit betekent dat je haar minder sterkt wordt en kleur verliest. Alsof dit nog niet erg genoeg was, wordt je haar ook nog eens ontzettend pluizig van warm water. Voortaan laten we de kraan wel op een lagere temperatuur staan…

View post on Instagram
 

Fout #5
Op de redactie zijn we stiekem ook schuldig aan deze fout. Zo dragen we ’s nachts vaak ons haar omhoog tijdens het slapen. Omdat we in de ochtend vaak haast hebben (die snoozeknop weer!) trekken we snel ons elastiekje eruit voor we onder de douche springen. Maar dit is super slecht voor je haren! Beter is om je elastiekje voorzichtig uit je haar te halen en vervolgens eerst het haar te borstelen. Dit helpt om het verwijderen van viezigheid en vet makkelijk te maken. Daarnaast is je haar minder breekbaar.

Zo, nu weet jij precies waar je de volgende wasbeurt op moet letten. Kom maar op met die prachtige kop met haren!

Was jij je haren op de juiste manier?

Bron, bron