Films & Series

Hoe gaat het nu met de cast van Zoop?

Als we het hebben over favoriete programma’s van vroeger dan hoort Zoop zeker in het rijtje thuis. De soap was elke werkdag te zien op Nickelodeon. We volgden de avonturen van acht vrienden die een opleiding tot dierenverzorger in het Ouwehands Dierenpark deden. Maar het draaide zeker niet alleen om studeren! De romance tussen Mike en Elise, de slimme opmerkingen van Moes en de kleurrijke looks van Taffie hielden ons in de greep. Hoe gaat het nu met de ex-Zoopers? Girlscene zocht het voor je uit.

Zoop was een razendpopulaire tienersoap op Nickelodeon en betekende het begin van een succesvolle carrière voor veel castleden. Zoop kreeg in totaal drie seizoenen met maar liefst 325 afleveringen. Na de serie verschenen er nog drie films: Zoop in Afrika (2005), Zoop in India (2006) en Zoop in Zuid-Amerika (2007). Na het Zoop-tijdperk heeft de cast absoluut niet stil gezeten. De meeste acteurs zien we nog weleens voorbij komen. En het leukste van alles: de meesten zijn nog steeds dikke vrienden en zien elkaar regelmatig!

Dit hebben hebben de Zoop rangers in spé in de tussentijd uitgespookt: 

Juliette van Ardenne (Sira)
Juliette had gastrollen in Goede Tijden Slechte Tijden en Flikken Maastricht. Ook deed ze in 2014 mee aan Expeditie Robinson. Momenteel is ze te zien in Dokter Tinus. De actrice is begin dit jaar bevallen van een dochter, Dees.

Viviënne van den Assem (Elise)
Viviënne stortte zich na Zoop op het presenteren. Zo was ze de presentatrice van onder andere At Nick, Nickelodeon Kids’ Choice Awards, Z@pplive en MolTalk. Ook deed ze mee aan Wie is de Mol?. Naast acteren en presenteren is ze ook actief in de muziekwereld, zo zong ze op de singles; Wat ik wil met Kerstmis… ben jij! en Kon het elke dag maar Kerstmis zijn. Sinds mei is ze een van de vaste presentatoren van Omroep WNL. 

Nicolette van Dam (Bionda) 
Nicolette is sinds Zoop één van de grootste sterren van Nederland. De blondine is een ware duizendpoot en heeft inmiddels een uitgebreid cv. Ze acteerde in Voetbalvrouwen, presenteerde programma’s als RTL Woonmagazine en was een kandidaat in Dancing With The Stars. Op dit moment is ze druk met The Next Boy/Girl band, een nieuwe talentenjacht die ze samen met Tim Douwsma presenteert. Nicolette is getrouwd met Bas en samen hebben ze twee dochters.

Ewout Genemans (Bastiaan)
Ook Ewout heeft een glansrijke carrière opgebouwd. Hij presenteert kinderprogramma’s zoals de BZT-show, maar heeft ook veel succes als producent. Samen met Jon Karthaus is hij het productiebedrijf No Pictures Please begonnen en produceerden zij het programma Fans!. Jon stapte uit het bedrijf en Ewout ging alleen verder. Hij produceerde ook Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan en Voetbalfans. Onlangs verkocht hij No Pictures Please en werd hiermee miljonair. 

Jon Karthaus (Moes)
Jon richtte samen met Ewout het productiebedrijf No Pictures Please op. In 2011 verliet hij het bedrijf om zich op zijn eigen productiebedrijf annex platenlabel Johnnywood te richten. Jon is verloofd met Carolien Spoor.

Patrick Martens (Mike)
Na Zoop kwam Patrick in vaste dienst bij Nickelodeon en presenteerde hij verschillende kinderprogramma’s. De acteur deed ook mee aan Expeditie Robinson en Wie is de Mol?. Patrick speelde maakte zijn musicaldebuut in The Bodyguard. Hij werkt op dit moment voor de zender Telekids. 

Monique van der Werff (Taffie)
Monique is bijna niet te herkennen zonder haar kleurrijke kapsel ;-). Na Zoop gaf ze haar lokken de nodige rust en speelde ze in de Nederlandse film Honeyz. in 2007 deed ze mee aan So You Wannabe A Popstar. Op dit moment is ze een communicatiecoach en artistic director bij White Rabbit Theater. 

Keek jij vroeger ook altijd naar Zoop? Wie was jouw favoriet?