Lifestyle

Herkenbaar als je moeder ook je beste vriendin is

Jij en je moeder zijn onafscheidelijk. Ze is niet alleen ‘die persoon’ die jou heeft opgevoed, maar is daarnaast ook nog eens je beste vriendin. Dat klinkt voor anderen misschien een beetje gek, maar dat is het voor jullie helemaal niet. Jullie hebben het gewoon ontzettend leuk samen. Ook besties met je mams? Dan herken je de volgende dingen vast en zeker.

Jullie gaan vaak samen op stap
Een dagje shoppen, een weekendje weg of een avondje uiteten: jullie nemen het er samen van. Om de zoveel weken gaan jullie een dagje samen op stap. Quality time voor moeder en dochter, noemen jullie het ook wel. Super gezellig en jullie maken de leukste dingen mee.

Een dag weg met je mams is minstens net zo leuk als met iedere andere vriendin
Hoewel sommigen van jouw leeftijd het verschrikkelijk lijken te vinden om een dag met hun ouders op stap te moeten, vind jij het juist hartstikke leuk. Minstens net zo gezellig als een dagje weg met een van je vriendinnen. 

Als je iets te vertellen hebt bel je haar direct
Iets heel geks meegemaakt tijdens je schooldag? Dan bel je je moeder. Een lange werkdag achter de rug? Ook dan wordt je moeder gebeld. Of je nou iets nuttigs te vertellen hebt, of eigenlijk helemaal niet, je vindt het soms gewoon gezellig om even te bellen. Terwijl je in de trein zit bijvoorbeeld: waarom zou je niet even een kort praatje maken? 

Geheimen? Die hebben jullie niet voor elkaar
Jij bent een open boek, maar je moeder ook. Jullie hebben absoluut geen geheimen voor elkaar en geen onderwerp is te gek. Het is fijn om te weten dat je altijd bij je mams terecht kunt om je verhaal te doen, en andersom ook. Er is tenslotte niemand die je zó goed kunt vertrouwen als je eigen vlees en bloed, toch? Zo weet je in ieder geval zeker dat je geheim veilig is.

Jullie begrijpen elkaar al met één blik
Omdat jullie elkaar heel erg goed kennen, hoeven jullie weinig woorden te gebruiken om een boodschap over te brengen. Soms hoeven jullie zelfs helemaal geen woorden te gebruiken. Als iemand iets raars zegt bijvoorbeeld. Dan hoeven jullie elkaar maar aan te kijken, en je weet al wat de ander denkt. Hilarisch, het lijkt wel een soort van codetaal ;-).

Mensen zijn jaloers op jullie moeder/beste vriendin relatie
Niet iedereen heeft een goede band met zijn/haar moeder, dat weet je maar al te goed. Juist daarom is het nóg fijner om zo goed met je moeder op te kunnen schieten. Soms zijn mensen zelfs jaloers op jullie relatie. Een vriendin, die niet zo goed met haar moeder kan als jij bijvoorbeeld. Of een vriendin van je moeder, die niet zo’n goede band heeft met haar dochter. Jullie mogen jullie handjes dichtknijpen: geniet vooral van alle mooie momenten samen.

Beeld: iStock