Health

Dit is de (onbekende) reden waarom jij zou moeten hardlopen

Niet iedereen is even fan van hardlopen, maar het heeft toch meerdere voordelen. Sowieso wordt je conditie een stuk beter van hardlopen en ook krijg je meer uithoudingsvermogen. Maar er is één reden waarom hardlopen helemaal goed voor je die jij vast niet weet. Benieuwd welke dat het is? Lees dan snel verder. Girlscene vertelt het je.

Heb jij enig idee waar hardlopen allemaal goed voor is? Nou, het zijn meer dingen dan je denkt! Zo verbrand je met hardlopen zo’n 800 calorieën per uur. Daarnaast is hardlopen goed voor je hart, je krijgt een betere ademhaling door hardlopen en hardlopen is goed voor je denkvermogen. Maar wist jij dat hardlopen ook heel erg goed is voor je botten?

Door hard te lopen ga je veroudering tegen. Met veroudering bedoelen we hier voornamelijk de veroudering van je botten. Vanaf je dertigste worden je botten minder sterk en is de kans groter dat je iets breekt. Wanneer je hardloopt wordt dit proces vertraagd. Ook worden je spieren minder snel afgebroken. 

Je maakt je op dit moment waarschijnlijk totaal geen zorgen om je botten, maar misschien zou je dat toch wel eens moeten doen. Sporten, en dan met name hardlopen, is dus erg goed voor je botten en je kunt hier later veel profijt van hebben. Wees je er tegelijkertijd wel van bewust dat te veel sporten of hardlopen ook niet goed voor je is. Je kunt hier blessures van krijgen en overtraind raken. 

Ben jij nog niet overtuigd? In dit artikel lees je 21 redenen waarom je moet gaan hardlopen.

Wat zijn voor jou de belangrijkste redenen om te hardlopen?

Bron